DOLAR 32,3369
EURO 35,1978
ALTIN 2246,672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Fethinin 559’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

tha – Trabzon’un fethinin 559’uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Fetih kutlamaları kapsamında ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Fatih Parkı’nda Fatih Sultan Mehmet Han’ın büstüne çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Zağnos Burcu’nda kutlama programı düzenlendi. Törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, vatandaşlar ve gençler katıldı.

TOPRAKLARIMIZI MUHAFAZA ETMELİYİZ
Trabzon’un fethinin 559’uncu yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Fethin bireysel değeri kadar, fetihten sonra muhafaza da o derece önemli. Ülkemize yapılan saldırılara bakıldığında ya da biraz kafamızı kaldırdığımızda etrafımızdaki kuşatılmışlığın ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Fethetmek kadar şehit kanı ile fethedilen toprakların alın teri ile muhafazası da çok daha önemli. İşte bu fethedilmiş Trabzon’un bir evladının başını çektiği İHA ve SİHA’ların varlığı, Trabzon’un kıymetini, değerini daha da belirgin hale getirmiştir. Genç hemşehrimizin yanında, hemşehrilik ettiğimiz insanlara bakıldığında, fethin önemi daha da belirgin durumdadır. Cihan imparatoru Kanuni Sultan Süleyman bizim hemşehrimizdir. Yavuz Sultan Selim Trabzon’u idare ettiği için, Fatih Sultan Mehmet mührü elimize verdiği için hemşehrimizdir” dedi.

GENÇLERİMİZ TARİHİNİ ÖĞRENSİN
Gençlere tarihinizi öğrenin diye seslenen Başkan Vekili Ataman “Ben gençlerden şunu da istirham ediyorum. Tarihinizi öğrenin. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin göç etmeden burada kalma sebeplerini her gün biraz daha artırmanın gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu gayretle, her gün her gece büyük bir emek sarf etmektedir. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Herkes de üzerine düşeni yapmak durumunda. Esas olan bu şehirde üretecek insanların varlığı. Bugün işçi ilanlarına bakıldığında eğer dil bilen genç istihdam edilmiyorsa, burada sorumluluğu şehir olarak birbirimizde aramalıyız. Trabzon’un T’si ile Türkiye’nin T’sini örtüştürmemek mümkün değil. Her türlü fedakarlığın altında bölge insanımızı görüyoruz. Doğu Karadeniz’e baktığımızda da Trabzon’un önder ve lider şehir kimliği öne çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

ÇALIŞIP ÜRETMELİYİZ
Ataman, gençlerden kendilerini sorgulamalarını da isteyerek, “Değerli gençler bizleri sorgulamaya devam edin. Eksiklikleri söyleyin. Memlekette yaşama sebeplerini hep birlikte artıralım. En önemlisi bize fethin yetmediğini, fetihten sonra Trabzon’un kurtuluşuna sebep olan işgalin de olduğunu unutmadan yaşayalım. Düşman uyumuyor. Bu coğrafyada bedel ödeyerek kalmak zorundayız. Bedelini de peşin peşin ödeyen bir ecdadımız var. Biz de bedel ödemeye devam edeceğiz. Bedel öderken de en az zayiatla bu işi yapmak durumundayız. Çalışıp üretmeliyiz. Trabzon’da taş taş üstüne koyan tüm ecdadımızı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın kutlama programı kapsamında verdiği fetih özel konseri, tören alanında bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.