DOLAR 32,3693
EURO 34,9835
ALTIN 2325,341
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çin Büyükelçisi ve Heyeti Trabzon Valiliğini Ziyaret Etti

tha – Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki heyet Valimiz Yücel Yavuz’u ziyaret etti.

Turizm ve yatırım anlamında ilişkilerin gelişmesi için bir sistem kurulması gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Sizleri ve heyetinizi Trabzon’da görmekten ve ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Karadeniz bölgesi Türkiye’nin en hareketli ve doğal güzelliklerine sahip bölgesidir. Karadeniz Bölgesinin merkezi Trabzon’dur. Tarih boyunca ilimiz limanıyla ve tarihi İpek Yolu’nun üzerinde olması nedeniyle ticaret şehridir. Ayrıca havayolu ulaşımının olması ilimizin cazibe merkezi olmasının önemli bir  sebebidir. Çinle bizim aramızda  gıda ve metal sektöründe ilşkilerimiz var. Ayrıca Çin’de 2018 yılı Türkiye yılı ilan edildi. Karadeniz bölgesi ve Trabzon olarak Çin’den çok sayıda misafir bekliyoruz. Türkiye’ye gelen turist oldukça fazla ve gün geçtikçe artıyor. Trabzon’un ülkenizde  turizm destinasyonu haline getirilmesini arzu ediyoruz. Bu konuya ağırlık verilirse çok memnun olacağız. Doğa turizmi olarak hem ilimiz hem bölgemiz çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu ziyareti bir başlangıç kabul ederek devamının gelmesini arzu ediyoruz. Özellikle turizm alanında karşılıklı görüşmelerin yapılması ve bir sistemin kurulmasında fayda görüyorum.” dedi.

Trabzon’un doğasına ve yeşiline hayran kaldıklarının ifade eden Büyükelçi Yu Hongyang ise “Biz Trabzon’dan çok etkilendik. Gerçekten Trabzon, Karadeniz’in incisi. Trabzon bizdeki kıyı şehirlerine benziyor.. Ziyaretimizde hem sizinle tanışmak hem de ikili ilişkilerimizle ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. İkili ilişkiler çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Ülkelerimizin liderleri arasındaki dostlukla beraber ikili ilişkilerde görüş birliğine varıldı. Onların huzurunda iki ülke arasında bir çok önemli anlaşmalar imzalanmıştır. Her alanda ilişkilerimiz hızlanmaktadır.. Özellikle yerel makamlarımız arasında daha çok ilişki kurulmalıdır. Trabzon ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan Türkiye’de çok önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden de Trabzon ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye ve Çin arasındaki ilşkilerin içeriklerini daha da zenginleştirip ivme kazandırabiliriz.  Sonuçta stratejik işbirliği ilişkilerimizi daha üst bir seviyeye çıkarabiliriz. Bizim iş adamlarımız sizinle görüş alışverişinde bulunmak için çok heyecanlanıyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve TTSO ile görüşerek hangi alanlarda işbirliği yapacağımızı görüşeceğiz. Bizim bazı işadamlarımızın yatırımları bulunuyor. Bu ekonomik ilşkilere ivme kazandırmak için neler yapabileceğimizi araştırmak istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Valilik A toplantı salonunda Çin’li heyete Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından ilimizin tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirldi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.