DOLAR 32,4651
EURO 34,8479
ALTIN 2450,264
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İl Göç Kurulu Toplantısı

İlimizde Yaşayan Yabancılarla İlgili Eğitim, Sağlık, Barınma Haklarının Sağlanmasını Kurulumuzla Beraber Yürüteceğiz

Trabzon İl Göç Kurulu Toplantısı Yapıldı.

İl Göç Kurulu toplantısı Trabzon Valisi A. Celil Öz başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali yardımcısı Necmettin Yalınalp, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mustafa Akkaya ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda Trabzon’daki yabancıların ve sığınmacıların hukuki durumlarını, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendireceklerini belirten Vali Öz  “Yabancıların hem ikamet hem seyahatleri, giriş çıkışları ve çalışmaları ile ilgili mevzuatımız çok geniş düzenlemeler içeriyor. Bu işin uluslararası sözleşmeler ve  ulusal  hukuk boyutu var. Kanun ve mevzuat ile önemli düzenlerimiz var. Bu alandaki görevli  kurumlarımızın farklı görev ve sorumlulukları var.  İç İşleri Bakanlığı bünyesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz, Genel Müdürlüğe bağlı olarak da illerde İl Göç İdaresi Müdürlükleri kuruldu. Dolayısıyla bu konudaki çalışmalar ve koordinasyon konusunda  kurumsal yapı oluştu. İl Göç Kurulumuz Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, bunun yanında Yabancıların İkamet ve Seyahatları hakkındaki kanun ve  yabancıların çalışmalarıyla ilgili Kanun ve diğer ilgili mevzuat gereği yapılması gereken çalışmaları il düzeyinde koordine etmek , yabancıların ikametinde eğitiminde, sağlığında ve hukuki süreçte yaşanan sorunları değerlendirmek ve kurumlararası koordinasyon ve işbirliği içerisinde çözüm bulmak amacıyla oluşturduğumuz bir kurul.

Bu günkü toplantımızda Trabzon İlimizdeki bu kapsamda hem sığınmacı olarak   hem de geçici ikamet konumunda olan yabancıların hukuki durumu, gelinen süreci  yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini beraberce değerlendirmiş olacağız. “şeklinde konuştu.

Sığınmacılar ve yabancılarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nında  bir kurulu olduğunu belirten Vali Öz “Burada da özellikle Suriye’li öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkılması ve onların eğitiminden barındırılmasına kadar bir süreç var. Bununla ilgili de zaman zaman uygulamada bazı sıkıntılarımız oluyor. Bunuda koordine edip doğru anlaşılması ve doğru uygulanması konusunda değerlendireceğiz.. Hem ikamet izni olan hemde burada geçici sğınmacı ve  yabancılara karşı vatandaşlarımızın yardımı ve gönlünu açması ve milli bir hassasiyetimiz var. Bu duyarlılık içinde olanlara teşekkür ediyorum. Bizim misafir olarak gördüğümüz kişiler ve onların yakınlarının eğitimde, sağlıkta ve barınmada bütün sorunlarını  hepbirlikte bu süreci sağlıklı bir şekilde yürüterek devam edeceğiz” dedi

Kamuoyunda  sokakta dilenen ve sokakta yaşayanlar ile ilgili yanlış değerlendirmelerin olduğunu da ifade eden Vali Öz “Sokakta dilenen ve yaşayanları Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin zabıta ve diğer birimleriyle beraber  mücadele ediyoruz. İlimizde yaşaması gereken yada geçici barınma imkanı verilen yabancılarla bu  dilenenleri karıştırmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli hassasiyeti hem büyükşehir belediyemiz hemde kurumlarımızla beraber gösteriyoruz. İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili hem eğitim,sağlık gibi haklarının sağlanması hem de yardım ve barınma konusundaki hizmetleri beraberce yürüteceğiz. “ dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.