DOLAR 32,5485
EURO 34,9035
ALTIN 2435,342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tarihin Yazıldığı Gün

Türkü Türk yapan, dünya tarihinde parmak ısırtacak savaşlardan biri,30 Ağustos’dur.
Her savaşın kendine özgü kırıterleri vardır ancak hiçbiri 30 Ağustos savaşlarına atfedilen özelliğe ulaşamamıştır.
Bugün 100 yıl önce kanla,canla ve şanla yazılan bir tarih yeniden canlandırılıyor.
Bugün vatanı uğruna şehit düşen insanlarımız bir kere daha minnetle, şükranla anılıyor.Ve bugün var olduğu sürece tutsak olmamış ve olmayacağını bir kere daha dünyaya ilan eden, Türk milletinin en anlamlı günüdür.
Zaman herşeyi törpüler, zaman bir değirmen gibi geçmişide öğütür gerçeği, sadece bu insanların şahsında savaşlar bir anlam kazanmıştır.
Ne kadar karşı çıkılırsa çıkılsın, başka ülkelerin insanları da vatanı uğruna savaştı ve öldü dense de eldeki imkan ve mevcut şartlar farklıdır.
Eğer bir savaş,asker ve araç gereç yönünden karşı tarafın avantajına rağmen kazanılmışsa, eğer bir savaş yurdun dört bir yandan düşman kuvvetleri tarafından sarılmasına rağmen kazanılmışsa, eğer 30 Ağustos bir ulusun onurunu, şerefini ve herşeyini ortaya koyduğu savaşın zaferle sonuçlandığının tarihi ise bu herhangi bir tarih değildir.
Milletlerinin tarihlerinde bir anlam ifade eden özel günler vardır,ancak hiçbirinin sonucu 30 Ağustos kadar anlamlı ve etkili değildir.
30 Ağustos tek başına bir tarihtir ve şerefin en üstünüdür.
Bugün, aynı inanç ve azimle kutladığımız bu anlamlı günde Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.🇹🇷

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.