DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hayata Dair

Zordur yapılan her meslek,sitres ve sıkıntı ile hayat şartları bir fırtına misali oradan oraya savurur insanı.
Tüm bunların her aşamasında, yaşamın senin önüne çıkaracağı her ne varsa,onuda göğüsleyerek güne ekleriz mesafeleri.
Evet,isyan etmek ve bu isyanı infiale dönüştürmek ise her düşünce için farklı olsa gerek,..bu yöndeki oluşumları içimize çeke çeke ertesi güne ulaşırız.
Yüce yaratanın kendi hesabını,hesaba katmadan isabetsiz isyanın doğru olmadığı kanaatine varmadan, his ve hırslarımıza teslim olmak, düşünce içersinde de doğruluk payı bulunmadığını söylemek akılcı bir tesbit’tir.
İsyanın, yüce yaratan tarafından asla karşılığı yoktur, çünkü herşey onun yönetiminde saklıdır, başımıza gelen, gelebilecek herşey gibi, ve bunun yakın takipçisi ise yine bizi yaratandır.
Bu özet ifadeleri takdim ederken, şükrü hiçbir zaman dilinden düşürmeyerek, basın camiasında uzun yıllar sevgi ve saygı ile arkadaşlık kurduğumuz meslektaşlarımız, kardeşlerimiz ve bulunduğumuz ortam,kendine göre yaratanın mükafatı olan, içinde hiçbir zaman isyanın içine dahil etmediğim bir yaşam öyküsü ile , yaşama tutunmaya çalışan bir hayat.
Zor ve bir okadarda sitresli hayatın hiçbir aşamasında hissiyatını infiale dönüştürmeyen bir kişilik.
Zaman içersinde,bu hayatın bize biçtiği rolü iyi değerlendirebiliyor ve hoşgörünün içine dahil edebiliyorsak ne mutlu bize.
Hiçbir zaman,hangi şart ve ortamda olursak olalım, yarın ve öbür gün ne ile karşılaşacak olduğumuzuda hesaba katalım, isyanın ve infialin karşılığında elde edeceğimiz en büyük mükafatı şükür ile tamamlayalım,nedeni ise bugünü bize bahşeden, hayatını ölçü olarak sınavın içine dahil ettiğini unutmamak lazım diye düşünüyorum.
Sonuç itibariyle, kelebeğin ömrü bir günde,koskoca bir ömür görüp, yaşama tutunmaya çalışan kelebekten ibret alarak,yüce yaratanın insanların yaşam ölçüsünde,ona verdiği mesafeyi çok iyi kullanmak,sebep ve konu her ne olursa olsun güzel ortamlarda hep dua ile muaattap olmak en doğru yoldur diye düşünüyorum, öylede olmalı,.kin ve nefretin karşılığında muaattap yoktur, kendini inkârdan başka hiçbir işe yaramaz.
(Kısa öyküm)

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.