DOLAR 32,5018
EURO 34,5577
ALTIN 2492,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un standartları

Toplumların, geleceklerini daha iyi oluşuma dahil etmeleri için,yaşanılırlığa yatırım yapmaları kaçınılmazdır.
Özellikli bu ön değerlendirmeler, insan yaşamında büyük mesafe alacağı gibi, eğitim kalitesinde daha yukarılara çıkışa önayak olacaktır daima.
Bireylerin sosyal yaşamı, ülkenin geleceği ile aynı oranda olduğu için,sosyal yaşamın olmazsa olmazına katkı ve yatırım yapmak gerekmektedir.
Evet,bu ihtiyaç ve gereksinmelerin başında tiyatrolar gelmektedir. Bu müstesna değerin, toplum bilinçlenmesindeki yeri tartışmasızdır, özelliklidir, önceliklidir.
Dünya, yaşanılırlığa yatırım yaparken,en önceliği sosyal ve aktivitelerin en başındakine odaklanmıştır,yani tiyatrolar’a. Bu özellikli sanat dalı Türkiye’dede yüksek mesafelere çıkmış, yaşamın birinci derece değeri hâline gelmiştir.
Kültür Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları, Anadolu’nun dört bir tarafına ışık olurken,bu artan yüksel ihtiyaçtan hareketle sanatçı ve personel istihdamı dayıma karşılanmaktadır.
Anadolu’da güzel birlikteliğe daima öncü olan Trabzon’da, bu müstesna sanat dalı ile bütünleşerek adate etle tırnak gibi olmuştur.
Trabzon Devlet Tiyatrosu, müstakil yönetim biçimi ile,genel müdürlükleri arasında, çok iyi düzeyde oluşum içinde olmaları, Trabzon’da tiyatro sanatının güzelliğine ışık oluşturmaktadır.
Güçlü altyapısıyla, Trabzon’a önemli katkılar sunan Trabzon devlet tiyatrosu,deneyimli sanatçı müdürü ile daha iyiye odaklanmıştır.
Trabzon Devlet Tiyatrosu, müdiresi deneyimli, başarılı sanatçı, Elvan Saliha Karahasan’ı ve ekibini, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla kutluyor, başarılar diliyorum.
Bu müstesna kuruluşta,her kademedeki sanatçı, yönetici ve personeli ile adeta kültür abidesi olan değerler, Trabzon’un standardına daima yön vermektedirler.
Kuruluşu ile daima gururumuz olan bu müstesna değerlere başarılar diliyorum.
Dünya tiyatrolar gününde daha ileriye odaklanmamız dileğiyle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.