DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Günleri

Trabzon’un sosyal tanıtımında önemli yer tutan, Trabzon dışında gerçekleşen,  Trabzon Günleri’nin 17si, 26 -29  tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Her yıl Şubat-Mart tarihleri arasında düzenlenen, Trabzon günlerinin 2022 deki organizasyonu ise Mayıs ayı sonuna sarktı.

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarına bir anlamda denk getirilen organizasyon ile, Ankara  coşkulu günlere sahne oldu.

Atatürk Kültür Merkezi, Millet Bahçesi alanındaki etkinliğe çok sayıda katılım oldu.

Trabzon’un eski valileri, ilçe kaymakamları ve çok sayıda eski bürokrat, görevde bulunan meslektaşlarıyla bir arada oldular

Birkaç dönem, geçmişte Ankara’da bulunan Trabzonlular vakfı tarafından düzenlenen etkinlikler, Trabzon valiliği Organizesi ile devam ettirilmektedir.

Trabzon günlerinin mana ifadesiyle amaca ulaştığı gözlenirken, organizasyon oluşumu, koordinasyon dağılımını ister istemez zora soksa da, her defasında bir dahaki sene düzeltilir ile karşı karşıya kalınıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun yoğun programları olduğu halde, bu önemli organizasyonda hemşerilerini yalnız bırakmaması takdir almıştır.

Aynı takdiri Trabzon il kültür ve turizm müdürlüğü personeli, Hasan Hacıahmetoğlu’ da, uzun süre bu etkinliklerde bulunmasıyla, kurumundan ve etkinlik kapsamında bulunan herkesin takdirini kazandığı gözlenmiştir.

Trabzon’dan Ankara’ya giderek, bu organizasyonda bulunan ilin başta valisi, il ve ilçe belediye başkanları ve STK ile tam bir bütünlük oluşturan organizasyonda, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, Trabzon Basınını kucaklayıcı şekilde, stant açılmasını sağlaması değerlendirmelerin ilk sıralarında yerini almıştır.

Yayınları ile izleyicisiyle buluşan gazeteler ile haber siteleri, bu etkinlikte önemli hizmetlerde bulunmuşlardır.

Eksikliği gözlenen bir husus ise, bu büyük organizasyonun açılışında , ilin parti ayrımı olmaksızın bir arada olamadıkları, diğer bir önemli husus ise, Fatih’in fethettiği Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu şehir olan Trabzon’un, ecdat yadigarı camiler, mescitler, çeşmeler ile önemli değerlerimizin hiçbirinin fotoğrafları, afişlerde ve kitapçıklarda yer almaması ciddi bir hata olarak algılanmıştır.

Trabzon akla gelince, özelliği yok edilerek, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan Sümela manastırı ve yine yok edilip, Uzun Göl imajından uzaklaşan, Beton Göl’ün sürekli gündeme oturtulması , Sera gölünün değerlendirme dışı bırakılması ise, Trabzon’un gerçek kimliğinden saptırılması anlamı taşıdığı gözlenmiştir.

Evet, bu yılkı Ankara günleri sonra erdi, İstanbul’daki etkinlik yıl sonuna doğru yapılacaktır.

İstanbul organizasyonda, önemli işlere imza atan, ilimizin gururu, İstanbul Trabzon dernekler federasyonu genel başkanı İsmail Şatıroğlu, özveri ile İstanbul’daki bu büyük etkinliklerde bulunması takdirle karşılanmaktadır.

Sonuç olarak, Trabzon’un Türkiye ölçeğindeki yeri, bizim düşüncemiz üzerinde olduğundan, buna göre tüm organizasyonlarda bir öncekinden daha iyi olmasını sağlamak için gerekeni yapmalıyız, hatta bütün STK temsilcileri ve ilin kamu temsilcileri de birliktelik yapmalıdırlar.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.