DOLAR 32,499
EURO 34,9574
ALTIN 2429,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç ile Soylu birlikte temeli attı

tha – Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı’da inşa edeceği yeni hizmet binasının temeli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla atıldı. Ortahisar Hükümet Konağı ile Ortahisar Belediye binasının inşa edileceği projenin temel atma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekili Muhammet Balta, Ayse Sula Köseoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Genç, yapılacak projenin Ortahisar için mükemmel bir proje olduğunu belirterek, “Ortahisar’ımız biraz sonra temelini atacağımız alanla birlikte bu şehrin kimliğini teşekkül ettirecek, belediye binası hükümet konağıyla birlikte şehrimiz için çok önemli bir yatırım olacak. Bu yatırıma önemli katkı sağlayanlar oldu. Belediye meclisimizin aldığı kararı, büyükşehir belediyemizin onayıyla bu işe başladık. Ve burayı TOKİ’den bir bedelle satın aldık. Mükemmel bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Biz sadece belediye binası yapmıyoruz, şehrimiz için yeni bir yaşam alanı yapıyoruz. Bize Ankara’ya her gittiğimizde desteğini bizden esirgemeyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz; Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Muhammet Balta’ya çok teşekkür ediyorum. Bu işler bir kişinin tek başına yapacağı işler değil. Bu yatırımların Trabzon’umuza gelmesinde en büyük emeği geçen çok kıymetli Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum. Verilen sürede bu yatırımı bitirip şehrimizin hizmetine sunmak dileğiyle hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projenin tarihi ve köklü bir geçmişi olan Trabzon’a önemli katkı sağlayacağını belirten Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Bu alan hiç şüphesiz tarihi ve köklü bir geçmişi bir olan kentte çok önemli bir alan olacaktır. Vatandaşlarımıza çok daha etkin, çok daha hızlı hizmet vereceği bir alan haline gelecektir. Aynı zamanda Trabzon’a kültürel ve sosyal alanda hizmet vermeye devam edecektir. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” sözlerine yer verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında  böyle büyük hizmet kompleksinin yapılmasından dolayı son derece memnun olduğunu belirterek, “Böyle mübarek bir ayda teşrif etmeniz nedeniyle herkese teşekkür ediyorum.  Başta Bakanımız Süleyman Soylu, milletvekillerimiz, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Salih Cora’ya da teşekkür ediyorum. Bu eserde şehrimizin mülki amiri valimize hülasa Trabzon’un bir ve beraber olduğunu gösteren herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Trabzon’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ekip ruhu içinde hizmet verme anlayışla yola çıktıklarını belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Bu alanda hem belediyemizin hem de kaymakamlığımızın birlikte hizmet verebileceği çok güzel bir alan olacak. Bakanımızın öncülüğünde hizmet verme anlayışıyla  yola çıktık. Bu eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasında sosyal devlet anlayışının temelini vatandaşa en hizmeti sunmanın oluşturduğunu belirterek, “Ortahisar’ımıza kamu hizmetlerini daha güzel bir şekilde verebileceği çok farklı özelliklere sahip hizmet binasının temel atma töreninde bir aradayız. Sosyal devlet olmak vatandaşa en iyi hizmeti sunmak demektir. Bu projenin her bir aşamasında, bu alanın kamulaştırılmasında emeği geçen bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Proje eş zamanlı başlayacak ve eş zamanlı olarak bitecek. Burası çok güzel bir alan olacak. Bu vesileyle de şehit olan askerlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında Şırnak’ta şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir mübarek günde güzel bir eserin ilk adamını atmak üzere bira aradayız. Teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Sizlere, Türkiye’yi son 15 yıldır deyim yerindeyse ayağa kaldıran, istikrara kavuşturan, çok kıymetli Cumhurbaşkanımızın  selamlarını getirdim. Bir diğer selamı da… Kıymetli Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdim. Siyaset bir yönüyle eser bırakmaktır. Arkasında bir eser bırakmayın bir makamın hiçbir değeri söz konusu değildir. Burada her iki binamızı 2018’in sonunda bitirmek istiyoruz. Trabzon’umuz güzel hizmetlerle buluşmaktadır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi hizmete alabilmesini sağlayacak güzel bir hükümet konağı ve belediye binası olacak. Biz,Türkiye’de yaptığımızı binalarda yerel mimariyle olacak. Buradaki binada da yerel mimariyle yapılacak. Burada iki binada birbirlerine uyumlu şekilde yapılacak.”

“Bugün yine bir şehit cenazesinden geliyoruz. Bir albayımızı ahiret ile müjdelendiği cennete uğurladık. Allah rahmet eylesin. Büyük bir mücadeleyi ortaya koyan önce vatanım, önce milletim diyenler. Oralarda nasıl hizmet yaptıklarına şahit olan bir bakanınız olarak söylüyorum. Ama burada acılarını içine gömen, gözyaşlarını gizleyen ailelerine minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.  Tekrar o kazada kaybettiğimiz Aydoğan Paşamız başta olmak üzere oradaki bütün yiğit evlatlarımıza gerek terör operasyonlarda, gerek 15 Temmuz’da kaybettiklerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah milletimize sabır nasip eylesin. Şu anda 6000 kişiyle başlattığımız operasyonlar Diyarbakır Lice’de devam ediyor. Şu anda 10000 asker, polis ve korucu ile devam ediyor. Kenevir ekilen o tarlalarda şimdi buğday ekiliyor. Güvenlik kuvvetlerimizin ve hükümetimizin ortaya koyduğu mücadeleyle bu sonuca ulaştık. Ramazan dualarımız bu güzel evlatlarımızla birliktedir. Memleketimizin birliği, kardeşliği ve beraberliği için büyük bir gayreti göstermektedirler.
Ankara’da Trabzon Günleri’ni gerçekleştirdik. Eksiklerimiz olabilir ama güzel bir etkinlik olur. Ve orada ilk defa Trabzon Ticaret Odası’na kaydı olmayan esnafın ürünlerini sergilemedik. Hepsi yöremizden ve şehrimizden üretilen ürünlerdi. Çok güzel nefis bir etkinlik oldu. Hepinizin huzurunda buna katkı  koyan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Vakar, ağır ve sorumluluğu olan bir projeydi.”

“Avni Aker Stadı’nın yerinde çok güzel bir park yapacağız. Bize sorumluluk verdiniz. Biz de bu sorumluluğu yerine getirmek için heyecanla gayret ediyoruz. Belediye başkanlarımızın heyecanları var. Şimdi güzel bir haber aldım. Trabzon TEOG’da 7. oldu. İnşallah çok daha iyi bir noktaya ulaşacağız. Güneydoğu’yla da çok güzel bir ilişki kurduk. Basın mensuplarımızın, sivil toplum örgütlerimizin oraya göstermiş olduğu muhabbet görülmeye değerdi.

“Operasyonlarda ele geçirdiğimiz birçok silah var. Kimden geliyor bu silahlar? Bunlar belli. PYD’ye ve oradan da sınırdan içeri giriyor. Şimdi Diyarbakır’da Mardin’de oteller ful. Geçen yıl sinek avlıyordu. Güzel hizmetlerin altına burada imzalar atacağız. Burada başta belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eserlerin her birini tek tek takip etti. Bizimle ve milletvekillerimizle. İnşallah, 26 Kasım 2018 yeni kaymakamlık ve belediye binamız hizmete girmiş olacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Hepinize saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Bir söz daha söylemek istiyorum. İş sağlığı ve güvenliği çok önemli. Yüklenici firmamızın bu inşaatı yaparken iş sağlığı ve güvenliğine önem verir, dikkat eder diye düşünüyorum.”

Törenin sonunda Başkan Genç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya padişah tuğrasının olduğu tablo hediye etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.