DOLAR 32,5486
EURO 34,99
ALTIN 2429,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, faaliyet raporunun onaylanmasının ardından bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, faaliyet

raporunun onaylanmasının ardından bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Meclis üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin hazır bulunduğu yemekte katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, tüm Meclis üyelerine Trabzon için ortaya koydukları katkılardan ötürü teşekkür etti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: CHP VE MHP’Lİ ÜYELERİMİZE

KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konuşmasında Belediye Meclisinin CHP ve MHP’li meclis üyelerine özellikle teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediye Meclisimizde 62 üye AK Parti’ye, diğer üyelerimiz CHP ve MHP’ye mensuplar.  Ben şunu ifade etmek istiyorum ki; Meclisimizde olan CHP’li arkadaşlarımızda, MHP’li arkadaşlarımızda hep Trabzon için yapıcı eleştiriler, öngörüler ve tenkitlerini yapmaktalar ve bunu bir şehircilik bilinci ile sürdürmekteler. Ben yapıcı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmasında her yıl olduğu gibi bu yılda faaliyet raporu görüşmelerinin ardından Meclis üyeleriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bu yılın bir özelliği oldu. Çok kıymetli meclis üyeleri arkadaşlarımızla her zamanki gibi faaliyet raporu sonrası buluşmamızda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin en çalışkan bakanlarından biri olan, ülkemize ve şehrimize hizmet etmekte olan şehrimizin evladı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bugün çok yoğun bir programı olmalarına rağmen Sayın Valimiz ile birlikte buraya zaman ayırıp teşrif ettiler. Ben Sayın Bakanımıza Süleyman Soylu’ya ve mülki amirimiz olarak her zaman bizi destekleyen Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum.”

ÖZ: TRABZON’DA ŞEHRİN KALKINMASI İÇİN

UYUM İÇERİSİNDE GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de konuşmasında Trabzon’un kalkınması için tüm kurumların uyum içerisinde çalıştığını ifade ederken, “Trabzon’da hem kamu yatırımları, hem yerel yönetim olarak Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin uyum içerisinde şehrin kalkınması ve gelişmesi için güzel çalışmaları var. Bu çalışmaların en önemli karar organı da Büyükşehir Belediye Meclisimizdir.  Ben Meclisimize çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. 2015 yılı şehrimiz için güzel geçti, inşallah 2016 yılı da güzel geçecek” diye konuştu.

SOYLU: BELEDİYE MECLİSLERİ DEMOKRASİLERİN

EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN BİR TANESİDİR

Gecede katılımcılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında belediye meclislerinin demokrasilerdeki önemine dikkat çekti. Şehirlerin hem yaşayanları hem de yönetenleri açısından bir kader birlikteliği ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Soylu, “İbni Haldun der ki, ‘şehirlerde yaşayan insanlar zannederler ki şehirlerin kaderini ve geleceğini değiştirler. Oysa her şehrin kendine ait oluşmuş bir kültürü ve medeniyeti vardır. O yıllara sabidir ve kolay değiştirilemez.’  İşte bu nedenle yaptığınız iş çok mühim bir iştir. Bir taraftan tarihi, bir taraftan medeniyeti, bir taraftan da bugünü dengelemekle sorumlusunuz. Yani hem bir şehrin geçmişine sahip çıkacaksınız, geleceğini planlayacaksınız ve bugünkü taleplerini karşılamak için bir dengeyi ortaya koyacaksınız. En güzeli budur, bir şura olarak bunu gerçekleştirmektir. Demokrasinin en temel kavramlarından bir tanesidir. Hele belediye meclisleri benim şahsımda özellikle demokrasinin en önemli kurumlarından bir tanesidir. Çünkü belediye meclisleri sadece şehri idare etmezler. Belediye meclisleri doğru kurallar ve karşılıklı birbirine tahammül ve saygı üzerinden siyaset unsurunun en önemli katma değerini üretirler, siyasetçi yetiştirirler. Yani bir belediye meclisinde siyaset yapmak karşındakinin ve ötekinin farkına varmayı gerektirir. Belediye meclisinde siyaset yapmak şehirdeki her yaşayanın söylediğini itibara almaktır. Hayatın her noktasını dengeli kılmak, aşırıya kaçmamak, kendinizin ve ailelerinizin attığı adımları ölçülü şekilde yapmayı sağlayabilmektir. Çünkü bakkala karşı, manava karşı sorumlusunuz. Sabah yola çıktığınızda aldığınız bir karardan ötürü ‘bunu yanlış yaptınız’ diyen bir anlayışla karşı karşıyasınız” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.