DOLAR 32,3413
EURO 35,0987
ALTIN 2310,122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

18 İlçede Mührümüz Olacak

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve geldiği günden itibaren dile getirdiği üzere, şehrin 18 ilçesine imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi arasında ‘Atatürk Bulvarı Dış Cephe ve Peyzaj Yol Düzenleme’ işinin yapımına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve ilgili daire amirleri katıldı.

KAYNAKLARIMIZI HAKKANİYETLİ DAĞITIYORUZ

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Çok önemsediğimiz bir proje tamamlandı ve artık uygulamaya geçilecek aşamaya geldi. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi olarak bizim vizyonumuz sadece Ortahisar’a değil 18 ilçenin tamamına kaynaklarımızın hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmasıdır. Bu çerçevede bütün ilçelerimize irili ufaklı projelerle dokunuyoruz. Ve inşallah 2024 seçimlerine geldiğimizde hemen hemen tüm ilçelerimizin merkezlerinde projelerimiz hayata geçmiş olacak” dedi.

OF’A AYRI BİR GÜZELLİK KATACAK

İlçelerin kırsal alanlarında çok uzun yıllardır yol ve su çalışmalarına devam edildiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ancak bizim bu manada ortaya koyduğumuz fark, ilçe merkezlerinde de Büyükşehir Belediyesinin izinin, mührünün olmasıdır. Bu çerçevede bugün de çok önemli gördüğümüz bu proje için seremoni yapmayı uygun gördük. Of ilçe olarak da büyüklük olarak da Trabzon’un çok önemli bir ilçesi. Bizim de bir anlamda baba yurdumuz. O bakımdan Of ilçemizin gelişmesi ve kalkınmasına dönük her türlü çalışmayı, projeyi prensip olarak zaten destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Atatürk Bulvarı Of’un kalbi. Hakikaten bütün ticari ve sosyal hayatın devam ettiği çok önemli bir destinasyon. 400-500 metrelik bir yer olmakla birlikte geniş bir cadde. Bu proje hayata geçtiğinde sadece Trabzon’da değil bölgede ses getireceğine inandığımız ve Of’a ayrı bir güzellik katacak çalışma” diye konuştu.

İHALESİ VE SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Projenin yaklaşık 17,5 milyon liraya mal olacağını da belirten Başkan Zorluoğlu, “İhalesi ve sözleşmesi yapıldı. Yer teslimi inşallah kısa bir süre içinde yapılır ve projeye başlanır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu işi Of Belediye Başkanlığımızla ortak hizmet projesi şeklinde gerçekleştiriyoruz. Meblağın yaklaşık 10 milyon lirası Of Belediyesi tarafından bulundu. Yüzde 35’ini biz finanse edeceğiz. Yüzde 25’i de vatandaşlardan katkı olarak sağlanacak. Tam bir iş birliği var burada. Atatürk Bulvarı’nda cephe sağlıklaştırma ile eskimiş binaları yeni görünümüne kavuşturacağız. Yol ve kaldırım düzenlemeleri, aydınlatma, peyzaj düzenlemeleri ile konforu artıracak şekle gelmesi için gayret edeceğiz. İnşallah seçimler gelmeden burayı beraber tamamlarız ve halkımızın hizmetine sunarız. Ben de Of Belediye Başkanımıza ve ekibine böyle bir projeyi düşündükleri için teşekkür ediyorum. Hem Of için hem de şehrimiz için hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIALİOĞLU: BİRÇOK PROJEDE DESTEK OLUYOR

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise, “2014 ve 2024 önümüzde 2 yıl daha var yerel seçimlere. Bu süreç içinde birçok projeye Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte imza attık. Şimdi Murat Başkanımız döneminde karşılıklı iyi niyet içerisinde birlikte yürüttüğümüz projelerin bir tanesinin sunumunu gerçekleştiriyoruz. Bize birçok projede destek oluyor. 20 yıldır iktidar belediyesinde hizmetlerin daha çabuk ve sürdürülebilir olduğuna, hele ki Başkanlık Sisteminde kararların daha hızlı alınabildiğine şahidim. Of’un en büyük caddesi olan Atatürk Bulvarı, 51 binayı kapsayan üzerine yaya kaldırımlarıyla, aydınlatmalarıyla ve bütün binaların dış cephelerinin yenilenmesiyle yeni bir havaya bürünecek. Trabzon’un örnek caddelerinden bir tanesi. Yaklaşık 35 metre genişliğinde. Of halkı ve Trabzon’un hizmetine sunulacak. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu arasında protokol imzalandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.