DOLAR 32,3373
EURO 35,181
ALTIN 2247,704
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Turizm Beklentisi

Ülkeler kendi geleceklerini idame ettirmek için birçok tedbirler alırlar.
Doğal yollarla alınan tedbirleri uygulamaya koyarken,yapay olarakta birçok ön ve arka plan tedbirlerini planlar ve hayata geçirirler.
Bu uygulamalar,yani düşünceye dahil olmayan her türlü olumsuz ortam turizm ile elde edilen geliri geri iter.
Özellikle,az gelişmiş ülkelerde turizmi daha yukarılara çekmek için sarf edilen çabalar, işin doğası ile özet olduğu için başka ikinci bir şans ortaya koymak doğru değildir.
Ülkemizde,yani Türkiye’de turizm ile ilgili kültür birada görsellik oluşturmak zorundadır.Yani, turizm bir bakıma kültürüde peşinde sürüklediği için olmazsa olmazdır.
Bu belirtilerin ışığında Trabzon’un, kültür ve turizmde yeri nerededir diye bir soru ile muattap olursak,ikiside bu ilde eksikliği hissedilen bir olgudur diyebiliriz.
Bu ilde altıyüzbin dolardan daha fazla yatırım yapan süper lüks otellerin beklentileri müşteri ile sınırlı olduğu kadar,bir onlarda potansiyeli yüksek ildeki kültür ve turizmi hissettirecek yerleridir.
Yanlış yönlendirme, bilinçli veya bilinçsiz yokettigimiz Trabzon’un milli tarihî malesef, kültür ve turizmi ciddi anlamda etkilemektedir.
Ecdatlarımızın eserleri , hanlar, hamamlar, çeşmeler,camiler ve tarihî konaklar birbir yok edilirken,ilgi ortamında sadece hiristiyan eserleriyle takdiri oluşum içine girmek zayıf irade ve düz mantık oluşumudur.
Her obje,bu ilin özeli ve özeti olduğu gerçeğini idrak edemeyen, hissiyatı zayıf yönetim tarzı ile bu ilde,yani Trabzon’da turizm patlayacak naraları atmak ve bu yönde oluşuma dahil olmak bu ilin hiçbir özeline saygılı olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.
Yapılacak tek iş, Trabzon kültür ve turizm çalıştayı yaparak, kültür ve sanat envanterlerini süratle çıkararak, özel bir bütçe ile Trabzon’daki tüm milli değerleri,milli duruş mantığıyla geleceğe kavuşturmaktır.
Trabzon’un geleceğine sahip çıkmak için, günü kurtarmak mantığıyla hareket etmemek, geleceği kurtarmak için hareket etmek gerekiyor.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.