DOLAR 32,3301
EURO 35,1643
ALTIN 2241,341
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Önemli Not

Devletlerin kendi geleceklerini şekillendirmek için gerçekleştirmiş oldukları plan ve programla yola çıktıklarını izah etmeye gerek yok.
Doğal olan etkileşim ile, çıkar ve menfaatlerini bu yönde dizayn ettikleri sürece’de hür ve bağımsız yaşarlar.
Hal böyle iken, olması gerekenin haricinde malesef Türkiye’de çok ciddi travmatik olaylar olmaktadır.
Ülkenin dört bir tarafı delik deşik olmuşcasına, giren ve çıkanın haddi hesabı yok.
Güvenlik zafiyeti olduğu gerçeğiyle, bilinç dahilinde’de Türkiye’ye getirtilen, göç ettirilen Suriyeli ve Afganlıların çok ciddi tehlikeler içersinde ülkenin milli geleceğini ipotek altına aldığını ifade etmek istiyorum.
Ahtopot gibi, büyük bir trajedi oluşturan bu insanların derhal ve şartsız Türkiye’yi terk ettirilmeleri gerekmektedir.
Aksi bir büyük kaosa bu ülkeyi sürüklemek,telefisi mümkün olamayacak sonuçları karşımıza çıkartacaktır.
Hal böyle iken, Türkiye’nin kemikleşmiş yapısı çok güçlü olan Trabzon’uda ciddi tehlikeye atan, bugünkü yönetimin, bilinçli veya bilinçsiz gerçekleştirdiği bu ile Afganlı ve Suriyeliler’i doldurması çok ciddi bir durumdur.
Tasvip edilmesi mümkün olamayacak bu tehlikeyi bu ilden uzaklaştırmak ve bu sığınmacı, mülteci adı altındaki herkesin derhâl geldikleri ülkelere gönderilmesi çok önemlidir.
Böyle bir tehlikeyi, süratle mantar gibi çoğalan bu insanların artık Trabzon’un geleceğinide etkilediği için bir an önce çıkma ihtimali büyük olan olaylar olmadan gönderilmesi isabetli olacaktır.
Diğer taraftan, Türkiye’nin birinci derece düşmanı Hıristiyan ve Ortodoks’lar için, Sümela adı altındaki manastırı çok özel ve olağanüstü paralar harcayarak,dünya ayın merkezî inşasiyle hayata geçirmek,bu vesileyle Türkiye’yi ve Trabzon’u derinden yaralayan düşünce gerisi, zayıf mantık iradesini nefretle ve şiddetle kınıyorum.
Malesef, Trabzon Maçka ilçesinde bulunan, ibadet olması, yaptırılması usul ve kural açısından’da suç teşkil eden,ancak yöneticilerin,tarih ve şuur bilinci, ecdadını yok sayan iradeyle serbestlik oluşturması,birinci derecede bu ildeki müslüman Türk halkını derinden yaralamıştır.
Diğer taraftan,bu lanet “ayin” ortamına dahil edilen mıntıka ile,bu necip milletin onuru için şehit olan Eren Bülbül’ün şehit edildiği ve mübarek kabristanı,kin ve nefretlerini daima Türk milletine kusan, Hıristiyanların ve Ortodoks’ların ayın yaptığı yer ve bölge aynı mıntıkadır.
Türkiye’nin aleyhine her türlü eylem ve olaylarda parmağı olan ülkelerin özel ajanlarının,kimi turist kimi papaz görünümü ile bu bölgede uzun süredir planlamalar yaptığını, Türk yöneticileri çok iyi bildiği hâlde,bu vahşete onay vererek, Türkiye’nin milli duruşunu çok tehlikeye attığı ortadadır.
Neden ve niçin ile düşündüğümüz bu tehlikeyi kesin ve kesin dikkate alıp tekrarlatmamak yanlıştan dönüş olacaktır.
Aksine hareket,siyaseten milli ve manevî his ve mantıkla yola çıkıldığı iddiaların,aldatmaca ve göz boyama dışında bir amaç taşımayacağını belirtiyorum.
Ve, Sümela’da iktidarın ve ortağının onay ve desteğiyle yapılan ayının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüksek bekasını korumak adına şehit olan Eren Bülbül’ün ruhunu incittiğini ve bu düşüncedeki herkesin derin vicdanında büyük yara açtığını ifade etmek istiyorum.🇹🇷

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.