DOLAR 32,5239
EURO 34,8405
ALTIN 2488,692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kültür ve Sanat Merkezi

Ülkelerin genelindeki sosyal faaliyetlere, önderlik eden birçok sosyal kuruluşlar vardır.
Bu olmazsa olmaz kuruluşlar ile mensup olunan bireyler daha yaşanılırlığa katkı sunarlar.
Ülkemizde’de durum böyledir,yani kalkınmaların odağında böyle icraatları sık sık oluşumlara dahil etmek isabetli olacaktır.
Evet, bu olmazsa olmaz sosyal faaliyetlere, kültür ve sanat merkezleri büyük mesafe oluşturur.
Trabzon’da böyle bir büyük eksiklik ile başbaşa kalırken, yakın illerimizde, Rize ve Bayburt’ta bu boşluğun doldurulduğunu memnunlukla karşılıyorum.
Güzel birlikteliklere daima ön verecek, kültür ve sanat merkezi’nin hiç vakit kaybetmeden, Trabzon’a kazandırmak,bu ili yönetenlerin ve bu ilde hususiyet kuran tüm vekillerin vicdani birinci görevleri olmalıdır.
Ayrıca,bu ilde hususiyeti olan,bu işle iştigal eden,kafa karışıklığına sebep olan yapılanmaların’da bu büyük, kültür ve sanat merkezi oluşumundan sonra,olumsuz işlevleri tamamen sona erecek,bu vesileyle sık sık meydana gelen yanlış ve yanlı yönlendirmeler ortadan kalkacaktır.
Trabzon’un yüksek ortamına büyük hizmetleri bulunan, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Karadeniz Yazarlar Birliği,bu büyük oluşuma, Trabzon’un yüksek potansiyeline, herdaim katkı yaptıkları gözönünde bulundurulması gereken, önemli bir kuruluş olduklarını belirtirken,daha yüksek mantık ile,büyük ve ufak tefek sanatsal oluşumlara ev sahibi yapacak Trabzon kültür ve sanat merkezi’nin bu ile biran önce kazandırılması gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Sanatçı bazında en büyük potansiyelin Trabzon olduğu gerçeğini gözönünde bulundurursak,bu eksikliğin giderilmesi’de önemli bir faaliyet olacaktır.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.