DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ersin Tatar’ın Yüksek İradesi

“Türkiye, bizim canımız kanımız, varoluşumuzun yegane sahibidir.”
Bu ifadeleri 19 Ocak 2024 tarihinde, Trabzon’da yaşayan Kıbrıs gazileri, ilin kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,askeri erkan, bütün Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile çok sayıdaki basın mensubunun katılım gösterdiği konferansta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın söylediği anlamı yüksek ifadeleri.
Trabzon’a bir dizi konferans, inceleme ve Karadeniz Teknik Üniversitesi senatosunca kendisine lâyık görülen fahri doktora unvanının, cübbe giyme ile, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü tarafindan kendisine plaket takdim edilme tören dolayısıyla gelen, Ersin Tatar’ı Trabzon halkı, çok işten bir sevgiyle bağrına bastı.
Tatar’ın, Trabzon valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Atatürk köşkü ziyaretleri dolayısıyla iki tam gün ilimizde bulunmuştur.
Trabzon’a çok özel ilgi duyan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta kırk bin civarında Trabzonlu yaşamaktadır, bunların adada bulunmalarından çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek,
” 1571 yılında, ecdadımızın Kıbrıs’ı fethi ile başlayan süreçte, adada önceden de var olan Türklere çok sayıdaki ilaveler ile önemli bir konumdadır.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde birçok kez adanın önemine vurgu yapmış, aynı kararlılığı sürdürme azmindeyiz, bu vesilesiyle, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın yüksek iradesinin şekillendiği adayı anavatanımız Türkiye ile daha yukarılara çıkacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. ”
ifadeleri öne çıkan Tatar’ın Trabzonspor ile de önemli bir takım olarak gurur duyduğunu, Türkiye’de bütün futbol takımlarında olduğu gibi, Futbol’un beşiğinde olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirtmiştir.
Türk milletinin, yüksek iradesine gönülden işten sevgi duyan Tatar’ın, özelliği itibariyle Trabzon’lu halk tarafından çok sevildiğini, aynı sevginin adadaki tüm halkımız, kardeşlerimiz içinde geçerli olduğunun özellikle altını çizmekte yarar var.
Evet, tarihin akışı içersinde, 7 Temmuz 1999 tarihinde, aynı yerde ve salonda Rauf Raif Denktaş’ın konferansında’da bulunarak, o günkü ortamı yaşayan bir basın mensubu olarak, iki aynı sevgi ortamına şahit oldum.
19 Ocak 2024 tarihinde Ersin Tatar’ın Trabzon ziyareti ile söylemleri, 7 Temmuz 1999 Rauf Raif Denktaş’ın ilimizi ziyaretleri aynı heyecanla, yüksek irâde ortamına dahil olmuştur.
Sevgi ve saygıyla daima andığımız, 25 yıl önceki Denktaş’ın Trabzon ziyareti, Karadeniz Teknik Üniversitesin ‘deki her ikisininde ayrı ayrı konferanslarını anı olarak bugüne taşıdık,.
Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli değeri, bugün aramızda olmayan Rauf Raif Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sağlıklı ömürler diliyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.