DOLAR 32,4807
EURO 34,7438
ALTIN 2438,746
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Spor’un Futbolu

Bugün her ülkenin sosyal hayatını şekillendiren birçok spor dalı vardır.
Kimi ülkeler,kendine daha uyumlu olanı daha çok öne çıkartır ve o yönde icraat ortaya koyar.
Büyük özellik arz eden, çok sayıda spor dalının ilk sıralardaki yeri hiç kuşkusuz Türkiye’de futboldur. Bu net olmakla birlikte, futbolunun Anadolu’nun her yerinde şekil bulduğu, yaşam alanlarının genişlediği, itibarının daha çok oluşum içinde çok net olduğu gibi,yeni yeni dev stadyumlar inşaa edilerek,bu özellik oluşumu dahada pekiştirilmektedir.
Evet, Türkiye’de spor’un, futbol ayağı çok güçlüdür diyoruz’da, Türkiye’de ilk sırayı neresi alır dediğimizde hiç kuşkusuz Trabzon’un ismi öne çıkmaktadır.
1870 li yıllarda oluşum içinde olan Trabzon’da futbol,o yıllarda il dışı müsabakalarda’da söz sahibiydi.
Trabzon’da futbolun yeri çok özel ve özettir,bunun bilincinde olan Trabzon gençleri,var olan yüksek hissiyatlarına ışık olan futbolun daha yukarılara çıkmasında büyük gayret göstermektedirler.
Futbolun beşiği Trabzon, Trabzonspor ile anıldığı gibi, spor’un birçok alanında’da söz sahibidir.
Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden birçok spor dalında başarılı olanların Trabzon’dan çıktığını ifade etmek gerekir.
Sonuç olarak Trabzon, saygınlığı yüksek spor dallarında farkındalığı yakalamış ve özellikleri ile daima Türkiye’nin gururu olmuştur.
Bu özellikleri ülke dışında’da hayat bulmuş Trabzon’un,dünya ölçeğindeki yeri ise, yüksek onur ve gururunu herdaim korumuş,vatan ve millet kavramını kalbi vücut ederek, geleceğe şekil oluşturmaktadır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.