DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Kaderi

Türkiye’nin herbiri farkındalık oluşturan, seksenbir vilayetinden biri Trabzon’dur.
Konum itibariyle, Karadeniz Bölgesi dahilinde olması dolayısıyla, başkent ile arasında araç mesafesi yaklaşık on saat, uçak mesafesi bir saat civarındadır.
Müteşebbis ruhu kendini aşan yapısıyla, ülkemizin dört bir yanında iştirak dahilindedir.Sanayi ile iştigal eden çok sayıda müteşebbis olmasıyla, siyasette’de söz sahibidirler her daim.
Gerçek şu ki, Trabzon Türkiye’nin olmazsa olmazı konumundadır.Bu özellikleri,toplumu ilgilendiren her meslek gurubunda mevcuttur.Dahası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüksek onur ve gururu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trabzon’a üç kez gelmiş ve son gelişlerinde, tüm malvarlığını kendisine tahsis edilen Atatürk köşkünde, Türk milletine bağışlamıştır.
Bu il, İstanbul fethini sağlayan Fatih Sultan Mehmet’in, Trabzon’un fethi sağlanmadıkça, İstanbul’un fethi eksik kalmış demektir ifadelerine dahil olan ildir Trabzon.
Geçmişin,derin izlerini taşıyan Trabzon’un geleceğine ışık verecek tarihî dokusunu mutlaka korumalı ve ecdadımızın onuruna uygun en ince ayrıntısına kadar onarmalıyız.
Tüm bu güzel oluşumları hakeden Trabzon’a yapılabilecek her iyi katkı unutulmamalıdır’ki ülkenin milli geleceğine omuz teşkil edecektir,aksi oluşan her düşünce bu nezih ilin olumsuzluğa doğru yol alması demektir.
Maalesef üzülerek söyleyecek olursak, Trabzon’un tarihini farkı yaklaşım içine çekmek için sürdürülen açık ve kapalı oluşum vardır,bu oluşum zamana yayarak,bu ilin olumsuzluğa sürüklenmesinde öncü rol oynamaktadır.
Yapılması gereken, Trabzon’un milli ruhuna katkı koyacak mutlaka (Trabzon özel millî değerler platformu) oluşturulmalı,bu platformda ilin özellikleri ile şekil bulmuş değerleri biraraya getirerek oluşum başlatılmalıdır.
Ve maalesef,bu ildeki yaşamsal değerlere hiçbir katkı sunma ihtimali olmayan suni yapılanmalar,bu müstesna ile hiçbir şekilde katkı sunması sozkonusu olmadığı halde,ilgi dahiline çekilmesi doğru değildir.
Evet,Trabzon için birlik zamanı,bu özel ve özet kadim şehre yapılabilecek güzel olan ne ise yapalım, yapılmaması gerekenleri ise, tartışma dışı bırakarak daha güzel günlere Trabzon’u hazırlayalım.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat Yılmaz
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.