DOLAR 32,384
EURO 35,0696
ALTIN 2326,422
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Oyun İçinde Oyun

Dünyanın bugün geldiği noktayı yakından takip ederken,araya sıkışmış “tehlikeyi” ancak detaya indigimizde farkediyoruz.
Bazande fark edemeyecek kadar birbiri üzerine gelen bazı olaylar bu süreci takip dışında tutuyor.
Gelinen son durum dünya ölçeğinde vahimdir, ülkemiz dahilinde ise düşündürücüdür.
Artık herşey savunma mekanizması üzerine kurulurken, Batı’nın bu büyük tezgahı dehşet dahilindedir.
Eski özellikleri beden gücüne dayalı savaşların kapsam dahilinde olduğu gibi, teknolojisi yüksek savaşların bu süreçte rol oynadığı ortadadır.
Tüm bunlar olurken,ileriye dönük işgal provaları’da güç halini almıştır diye düşünüyorum.
Çıkartılan savaşlar, ülke içindeki yerleşik düzenin bölgesel özelliği ise aynı senaryonun dahilinde olan planın bir parçasıdır hiç kuşkusuz.
Ve yine, batı ağırlıklı bilinçli planın, doğu bloku ülkelerin bu süreci takip ettiğini düşünürsek,hemen her oluşumda mevcudiyetini koruyan Türkiye’nin çok ciddi planlama yapması artık kaçınılmazdır.
Her Türk asker doğar düşüncesinden yola çıkarak,bu ifadenin tesbiti izahı ile mümtaz ülkemiz için her türlü fedakarlığa hazır olunduğu ile birlikte, diğer boyutlarında bu ülkenin yöneticileri tarafından detayı üzerinde durmasının kaçınılmaz olduğunu belirtmek istiyorum.
Bugün, güneydoğu’da sergilendirilen bölgesel ayrımcılığın temeli olmadığı gibi, ayrıştırma yolunda olan bazı ülkelerin, istihbarat örgüleri tarafından yakın gözleminde olarak yürütüldüğü,silah yoluyla da desteklendiği, Türk istihbaratı tarafından net olarak görülmesiyle daha sağlıklı kararlar alması için ülkemizin yetkilerine büyük görev düşmektedir.
Yani, Dünya ülkeleri nezdinde müstesna bir yere sahip ülkemiz için oynanan oyunları iyi bilip ona göre gerekli ne varsa yapılmalıdır.
Bu süreç dahilinde, Türkiye’ye getirtilen, getirilen azınlık-mülteci-sığınmacı adı altındaki Suriyeli ve Afganlıların şartsız ve derhâl Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışına çıkartılması gerekmektedir.
Bu konudaki,duygusal (!) gibi gösterilmeye çalışılan tehlikeli yapılanma, örtülü büyük bir tehlikenin yol haritası olduğunu unutmadan ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
Türkiye, bölgesinde büyük güç, çevresinde ise önemli bir güvendir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.