DOLAR 32,5429
EURO 34,9124
ALTIN 2429,412
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 39 Yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 39. kuruluş yıldönümü 15 Kasım 2022 tarihinde, KKTC’de ve Türkiye’nin dört bir tarafında coşku ile kutlandı.
Bu önemli günün anlam ve önemine işaret edildi, sonsuza kadar var olacağı teyit edildi.
Trabzon’daki 15 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen kutlama törenlerinin resepsiyon kısmı 22 Kasım 2022 günü, Trabzon Akyazı Suvva Restaurant’da yapıldı.
Etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Askeri ve mülkü erkan,İlçe Kaymakamları, İl ve ilçe Belediye Başkanları, Gaziler Derneği Yöneticileri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, gazeteciler,çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
Resepsiyonda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Konsolosu Erek Çağatay bir konuşma yaptı.
“Anavatan ile yavru vatanın etle tırnak gibi olduğunu dile getirerek,bu birlikteliğin sonsuza kadar,her geçen gün daha da büyüyeceğini” ifade etti.
KKTC Devletinin 39.uncu yılında,
Türkiye’nin her yerinden yavru vatana,Yavru vatan’danda Türkiye’ye ciddi bir ilgi olduğunu belirtmekte fayda var.
Etle tırnak gibi olan,Anavatan ve yavru vatan Kıbrıs Türkiye’nin gözbebeği konumundadır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde çok sayıda Trabzonlu işadamı, akademisyen ve vatandaş mevcut olmakla birlikte, bugün bu sayının çoğalmayla birlikte ciddi bir büyüme olduğu belirtilmektedir.
Trabzon’dan, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet ilanından sonra ve yakın tarihlerde adaya yerleşen ailelerin Çaykara,Of, Köprübaşı, Sürmene, Akçaabat, Şalpazarı ve Vakfıkebir’den giden ailelerin, Trabzon’dan bağları çok üst seviyededir.
İkinci Selim döneminde, Türk hakimiyetine giren Kıbrıs, Lala Mustafa Paşa komutasındaki ordu ve Piyale Paşa komutasındaki donanma ile birlikte atmış bin kişiden oluşan Osmanlı ordusu 1 Ağustos 1571 tarihinde Kıbrıs,Osmanlılar tarafından fetedildi.
Adaya ilk yerleşen Türklerdir.
KKTC nin kuruluşu 15 Kasım 1983 yılı olması nedeniyle,kutlamalar her yıl artan sevgi ve hoşgörü ile sonsuza kadar da aynı inanç ve azimle kutlanacaktır.
KKTC’ye Trabzon’dan pandemiden önce düzenli yapılan direk uçak seferleri,aradan geçen zamandan sonra tekrardan başlayacak olması önemli bir gelişmedir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.