DOLAR 32,3781
EURO 35,1351
ALTIN 2326,063
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon – Tiflis direkt uçak seferleri sağlık turizmine büyük katkı sağlayacaktır

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmi kapsamında Gürcistan’dan Trabzon’a çok sayıda hasta geldiğini ifade ederek, “Tiflis ile Trabzon arasında direkt uçak seferleri olması durumunda sağlık turizmi kapsamında gelen kişi sayısında önemli bir artış yaşanacaktır” dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizminde Trabzon’u ileriye taşımak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bu amaçla çok geniş bir katılımla sağlık turizmi vizyon toplantıları gerçekleştirdik. Ayrıca sağlık turizmi belgesi olan kamu ve özel hastaneler ile sağlık kuruluşlarının yer alacağı bir HİSER projesi hazırlıklarını sürdürmekteyiz. Amacımız komşu ülkelerimiz başta olmak üzere geniş bir coğrafyaya ulaşmak ve Trabzon’u Türkiye’nin ilk 5 sağlık turizmi merkezinden biri yapmaktır” dedi. Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzon’daki sağlık kuruluşları hali hazırda Gürcistan’da önemli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyor ve önemli miktarda sağlık turizmi kapsamında kişi getiriyorlar. Bu sayının daha da artması ulaşım imkânlarının çeşitlenmesine bağlı. Özellikle Tiflis tarafından Trabzon’a yoğun talep var. Tiflis – Trabzon arasında karşılıklı direkt uçak seferlerinin başlatılması, sağlık turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Trabzon’a sağlık turizmi için gelen yabancıların ilk sırasında Gürcistan vatandaşları var. Bu sayıyı daha da artırabiliriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.