DOLAR 32,3844
EURO 35,0516
ALTIN 2326,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

tha – Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası adına katılan Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, pandemi sürecinde sektörlerin durumuyla ilgili kurula bilgi verdi.

“TRABZON’DA 8 AYDA 480 YENİ FİRMA AÇILDI”

Trabzon Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Şubat 2020 – Eylül 2020 arasındaki 8 aylık pandemi sürecinde Trabzon genelinde Ticaret ve Sanayi Odası’na üye toplam 480 yeni firma açıldığını, 122 firmanın ise kapandığını vurguladı.

Avcı, sektörlere göre açılan ve kapanan firma sayılarına bakıldığında pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerde de rakamların umut verici olduğunu vurguladı. Avcı, “Son 8 aylık süreçte otel-yurt ve pansiyonlarda 23 işletme açıldı, 3 işletme kapandı. Restoran ve lokantalara bakıldığında da 18 işyeri açılırken, 11 işyeri kapandı. Pandemi Türkiye ve dünyada en çok turizm bağlantılı olarak hizmet sektörünü vurdu. Trabzon’da işletmelerimiz, zor şartlara rağmen faaliyetlerini sürdürmek için büyük çaba harcadı. Bunda devletimizin verdiği destek ve teşviklerin de payı büyük” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.