DOLAR 32,3713
EURO 34,9953
ALTIN 2326,066
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Toplumda turizm konusunda farkındalığı

İlimizde Gelişen Turizm Sektörünü Daha İleriye Taşımak İçin Herkesin Bu Yükü Paylaşması Gerekir

Toplumda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla ülkemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında 39. Kez kutlanmakta olan turizm haftası açılış töreni Vali Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Arsin’de gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’da turizmin kendi ayaklarının üzerinde duracak hale geldiğini ifade ederek, “Trabzon 3 milyon turist hedefini yakalamış bir şehir olmakla beraber bunun 1 milyonu yabancı, 300 binini de körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerimiz oluşturmaktadır. Pek çok çalışmanın birikimi ile bu noktaya gelindi. Bu alanda rekabetin çok yükseldiğini görüp daha tedbirli olmalıyız. Kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla bu konuda bir koordinasyon merkezi kurulumunu son aşamaya getirdik. Aynı zamanda ilimizde var olan Çevre Koruma Vakfı’nı, Çevre Koruma Ve Turizm Geliştirme Vakfı olarak daha fonksiyonel hale getirip çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz. Kurumlarımızla sezon öncesi ve sezon sonrası toplanıp bu konuda yapabileceklerimizi değerlendiriyoruz. Eğitimden, tanıtıma ve denetime kadar pek çok alanda yapmamız gereken faaliyetleri bütün kurumlarımızla ve sektör temsilcileriyle birlikte gerçekleştireceğiz.

            SEKTÖRDE KAYIT DIŞI VE MERDİVEN ALTI ÇALIŞMALARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bindiğimiz dalın, altın yumurtlayan bu tavuğun kesilmesine izin vermeyeceğiz. Hukuk kuralları çerçevesinde ruhsat, sigorta gibi benzer konularda kurallara uyarak çalışacağız. Otelcilik, ev pansiyonculuğu, seyahat acenteliği yapacaksak kuralına göre yapacağız. Rehber ya da oto kiralama işi gibi konularda turizmle ilgili ne yapıyorsak kuralın dışına çıkmayacağız. Sektörde kayıt dışı ve merdiven altı çalışmalara müsaade etmeyeceğiz. Kayıt altında olmayan uygulamaların sonunda doğacak her türlü sorunun altından hiç kimse kalkamaz. Bu yüzden hem gelen turistin memnuniyeti, hem de turizmle iştigal olan insanlarımızın cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.

Fiyat ve benzeri uygulamaları daha sıkı kontrol edeceğiz. Turizmle ilgili tanıtımları zaten hep birlikte yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte seyahat acentelerimizin de sisteme dahil olmasını, işletmecilerimizin daha aktif rol almasını istiyoruz. Artık Trabzon’da bu sektör kendi ayağının üzerinde durabilecek hale gelmiştir.

Altyapıda restorasyondan, yeşil yola, tarihi ve turistik yerlere ulaşımdan diğer konulara kadar önemli yatırımlar yapıyoruz. Sektörü mevsimsel ve mekansal olarak genişletmeye çalışıyoruz. İlimizde dört mevsim gördüğümüz ziyaretçilerimiz var. Bu sektörü geldiği noktadan daha ileriye taşımak için hepimizin bu yükü paylaşmasına ihtiyaç var” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, turizmi Trabzon’da her alana yaymak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ise, Arsin’in doğal güzelliklerinin çok zengin olduğunu ifade ederek, ilçenin turizm alanında kalkınması ve gelişmesi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

            AMACIMIZ EKONOMİNİN VE TİCARETİN GELİŞMESİDİR

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, “Bu sezonun geçmiş yıllara göre daha başarılı bir sezon olmasını istiyoruz. Amacımız turizm sayesinde ilimizde ve bölgemizde ekonominin ve ticaretin geliştirilmesidir. Tanıtım konusunda çok önde gidiyor. Hizmet sektörü tanıtımı karşılayacak seviyede değil. Altyapı konusunda yatırımlar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Hizmet sektörüne çok büyük görev düşmektedir. Gelen turisti memnun edemezsek turizm sezonlarını iyi kapatamayız. Bu bakımdan memnuniyet çok önemlidir. Hizmetten memnun kalan turist gittiği yerde bunu anlatacaktır. Bu da şehrimizin ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Bu bakımdan herkese çok büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

TURSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ise, turizmin son yıllarda ülkemizde hızla gelişen önemli bir sektör haline geldiğine vurgu yaparak, “Belgeli Seyahat Acentelerin sayısı 100 iken bu 150’ye çıkmıştır. Konaklama yatırımları hızla devam ediyor. Çok yakında yatak kapasitemizi 5 bine çıkaracağız. Turizmde önemli gelişmeler var. Turizm gelecekte en büyük sektör olacak. Ülkemiz ve bölgemiz bunu kanıtlamış durumdadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından turizm haftası açılış töreni halk oyunları gösterileri ile sona erdi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.