DOLAR 32,5804
EURO 35,0552
ALTIN 2457,763
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir meclisi toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu meclisin açılışında yaptığı konuşmada Pazarkapı ve Çömklekçi kentsel dönüşümleri hakkında bilgi verdi.
PAZARKAPI’DA YIKIMLARA BAŞLANDI
TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlara başlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Aynı zamanda Zağnos Vadisi 4’cü etabı olan ve Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan Pazarkapı Kentsel Dönüşümünde 102 bina yıkılacak. Bugüne kadar 78 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine yaklaşık 44 milyon 804 bin TL para ödendi. Büyükşehir Belediye yıkım ekipleri yıkımlara Kahramanmaraş Caddesi üzerindeki binalardan başlarken, geriye kalan binaların kamulaştırılması için süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Pazarkapı kentsel dönüşüm ilave alanında kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Pazarkapı Kentsel Dönüşümüne sonradan ilave edilen 10 bin metre kare alanda da kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 41 binanın yıkılarak dönüşüme tabi tutulacağı ilave kentsel dönüşüm alanında yapılan görüşmeler sonucu anlaşma sağlanan hak sahiplerine yaklaşık 3 milyon TL ödeme yapıldı. İlave alanda kamulaştırmalar sürerken, anlaşma sağlanamayan parsellerde ise mahkeme süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇÖMLEKÇİ’DE YIKIMLAR HIZ KAZANDI
TOKİ ile birlikte yürütülen Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 117 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 6 binanın kamulaştırılması içinde gerek mahkeme süreci gerekse ikili görüşmelere devam ediyor. Bugünde kadar 72 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binaların 28’i bundan önce gerçekleştirilen çalışmalarla yıkılmıştı. Alanda 15 binanın daha yıkım çalışmaları tamamlandı. Böylece Çömlekçi’de yıkılan bina sayısı 43’e ulaştı” ifadelerini kullandı.

ÇÖMLEKÇİ VE DEĞİRMENDE ARASI KAVŞAK DÜZENLEMELERİ BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINIYOR

Meclisin açılışında üyelerin sorularını da cevaplandıran Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kavşağında meydana gelen trafik sıkışıklığı ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu Değirmendere kavşağı, Tanjant yolundan Değirmendere’ye katılımının sağlanması ve Çömlekçi kavşakları ile ilgili projelerin bir bütün olarak ele alındığını ifade ederek, kavşak düzenlemeleri için uzunca bir süredir üzerinde çalıştıkları imar düzenlemelerinin Büyükşehir Belediyesi’nin bu ay ki meclis gündemine getirildiğini söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi kavşağının düzenlenmesi çalışmaları uzunca bir süredir devam etmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü ile ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile çalışmalılarımızı sürdürüyoruz.

Yavuz Selim Bulvarı yani Tanjant yolundan Değirmendere’ye katılımın da ilave edilerek ve hatta Kanuni Bulvarı’nın geldiği zaman Sezai Uzay hattı boyunca devam ederek, Sülüklü Mezarlığı bölgesinden Değirmendere kavşağının düzenlenmesi dahi olmak üzere oradan da sahil yoluna ulaşıp, liman hattının tümünün düzenlenmesi çalışmalarımız sürüyor. Çömlekçi kavşağının da büyük proje içerisinde yerini alarak düzenlenip trafiğin sıkışmaması çalışmaları yürütüyoruz. Bu kavşakların imar planlarının yapılmasını meclisimizin gündeminin getirdik. Ondan sonraki aşama ise Karayolları yatırımlarına aldırılması. Bu düzenlemeler yeniden yapılacak olur ise zaten Çömlekçi kavşağının fonksiyonu karşılanmış olacağından Çömlekçi kavşağı kapanacak ve sorun da ortadan kalkacak. Bu anlamda imar düzenlemeleri ve çözüm alternatifleri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.