DOLAR 32,3705
EURO 35,1416
ALTIN 2324,301
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu Denetimlerine Devam Ediyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapımı devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili şehir genelinde gerçekleştirdiği incelemelerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmalarını yerinde görmeye özen gösteren Başkan Zorluoğlu, bugün Sülüklü Mezarlığı, engelli araç atölyesi ve İsmail Hakkı Berkmen Kütüphanesi’nde denetimlerde bulundu. Başkan Zorluoğlu’nun incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yanık, Süleyman Gün, Gürcan Başar ile Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ve ilgili daire başkanları da hazır bulundu.

SÜLÜKLÜ MEZARLIĞINA İLAVE ALAN EKLİYORUZ

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu “Trabzon’umuzun şehitliği de olan Sülüklü Mezarlığımız, esasında gerek girişi gerek içerisindeki yürüme yolları, gerek avlusu itibarıyla artık eskimiş bir vaziyetteydi. Yenileme çalışmalarımız kapsamında şehitliğimize ve şehitlerimizin hatırasına yakışır heybetli bir ‘giriş takı’ yapıldı. İçeride geniş alanlarda zemin döşemeleri eskimişti onları tamamladık. Yeni bir alanı inşallah ilave olarak Sülüklü Mezarlığına katıyoruz. Onun çalışmalarını da yerinde gördük. Şehitlerimize de Fatiha okuyarak ve onları hürmetle yad ettik” şeklinde konuştu.

15 GÜN SONRA HİZMETE AÇACAĞIZ

Ortopedik engelli vatandaşların uzun zamandır eksikliğini hissettiği engelli araç atölyesi projesi hakkında da bilgi veren Başkan Zorluoğlu “Bilhassa ortopedik engelli olup da tekerlekli sandalye kullanan engelli kardeşlerimizin heyecanla beklediği bir projede sona yaklaştık. Trabzon Barosu’nun ilerisinde bulunan eski binamızı, engelli araçları için tamir atölyesine dönüştürdük. Çok güzel olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Orayı kısa süre içerisinde araç gereci ve personeli ile açılışa hazır hale getireceğiz. Engellilerimizin tamir gerektiren araçlarını evlerinden alarak atölyemizde tamir edip tekrar engelli kardeşlerimize teslim edeceğiz. İnşallah atölyemizi 15 gün sonra hizmete açmış olacağız” dedi.

KÜTÜPHANEMİZİ BÜTÜNÜYLE YENİLEDİK

Atapark’taki İsmail Hakkı Berkmen Kütüphanesi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu “Kütüphanemize çocuklar ve gençler daha çok ders çalışmak için geliyorlar. Geçen yıl gezdiğimde hem kapasitesinin düşük hem de bazı ortak alanlarının sıkıntılı olduğunu görmüştüm. Gereken çalışmayı yaptık, kapasiteyi 38’den 62’ye yükselttik. Zemin döşemesinden ortak kullanım alanlarına ve lavabosuna kadar bütünüyle yenileme çalışması yaptık. Gerek küçük dokunuşlar gerek büyük projelerimizle Trabzon’umuzu hemşehrilerimiz ve ziyaretçilerimiz için çok daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek adına tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.