DOLAR 32,3763
EURO 35,0568
ALTIN 2326,232
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Süleyman Soylu, Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole imza attı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole imza attı. Protokol töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İşbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir. Özellikle de en çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında gelen, verimlilik sorununa çözümdür” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen törene Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Şadan Eren de katıldı. Eren, mesleki eğitim ve istihdam seferberliği protokolünün iş dünyası açısından çok faydalı olduğunu vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, “15 Temmuz gecesi çok büyük bir tehlike yaşadık. Bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ terörü ile mücadele ederken karşımıza bir de FETÖ kaynaklı darbe girişimi çıktı. Çok şükür ekonomimiz çok fazla yara almadan bu girişimi atlattı. Şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı. Özellikle de böyle bir dönemde olumlu işler yapmak ve ekonomiyi tanıtmak çok daha önemli hale geldi. Sayın Süleyman Soylu Bakanımızla birlikte ülkemiz, insanlarımız ve iş dünyamız için çok hayırlı sonuçlar getireceğine inandığımız bir girişim başlatıyoruz” diye konuştu.

SON 1 YILDA 800 BİNE YAKIN İSTİHDAM

Bakan Soylu’ya özel sektöre ve camiaya verdiği destek için teşekkür eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Soylu’nun reel sektör dostu bir çalışma tarzına sahip olduğunu vurguladı. Sorunları birlikte istişare edip, birlikte çözüm yolları aradıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Bu durum da iş dünyamıza büyük moral veriyor. Daha iyi işler yapmamız için bizi yüreklendiriyor. İşte sonuçlar ortada. Mayıs itibariyle son 12 ayda ülkemiz 795 bin kişiye yeni istihdam sağlamış durumda. Şimdi mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bu zamana kadar sadece bir projede olan işbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir. Özellikle de en çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında gelen, verimlilik sorununa çözümdür. Bakın Türkiye, çalışma veriminde OECD ülkeleri içinde sondan 7. sırada. Biz de bir çalışan bir saatte 30 dolarlık milli gelir üretiyor. OECD ortalaması 45 dolar. Almanya’da 60 dolar. Peki, orada bir eleman fazladan 4 kolla mı çalışıyor? Farkın temel nedeni, iyi eğitilmiş ve vasıflı işgücüdür.”

Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak 81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız-Borsalarımız kanalıyla, iş dünyasının nitelikli çalışan ve stajyer ihtiyacını tespit edip, toplayacağız. Bunları İŞKUR’a ileteceğiz. İŞKUR da bu talepleri karşılayacak eğitimler verecek, yerleştirmeleri yapacak” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.