DOLAR 32,549
EURO 34,9254
ALTIN 2443,855
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KOBİ DEĞER KREDİSİNE DESTEK

tha – 13 bankanın katılımıyla hazırlanıp, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ Değer Kredisini, başta üretim ağırlıklı olmak üzere reel sektörün iyi değerlendireceği bildirildi.

40 bine yakın Küçük ve Orta Ölçekli işletmeye 1.54 faiz oranı ile dağıtılacak 20 Milyar TL’de önceliğin ihracat ve üretim yapan işletmelere tanınmasının çok doğru bir tercih olduğunu  ifade eden Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, “KOBİ’lerin borçları da vardır, finansman sıkıntıları da. Bunların giderilmesi demek hem üretimin, hem istihdamın, hem de ihracatın artması demektir.”dedi.

Eyyüp Ergan, kredilerde önceliğin ihracat ve üretim yapan işletmelere tanınmasının ekonominin gerçekleri ile uyuşan bir tercih olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kalkınma hareketinin bir bütünlük içinde ele alınması gerekir. Bu bütünlüğün hiç şüphesiz en önemli argümanlarından ikisi reel ve finansman sektörüdür. Bu iki sektörün ülke ve dünya gerçeklerine paralel uyumlu hareket etmeleri kalkınma hareketinin başarılmasını sağlayacaktır. Son alınan kararlar doğrultusunda kullandırılacak KOBİ Değer Kredisi’nin öncelikle ve özellikle reel sektör tarafından çok ama çok verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Sadece borç ödemelerine tahsis edilerek üretimin bir kenara itilmesi büyük bir yanlış olur. Sonucu da geçmişte zaman zaman olduğu gibi iyi yere varmaz. O nedenle hep birlikte en verimli şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Türkiye sahip olduğu her türlü zenginlikle de bunu başarabilecektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.