DOLAR 32,5092
EURO 34,927
ALTIN 2431,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç’ten Müsiad’a ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş MÜSİAD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından çok samimi bir şekilde karşılanan Ortahisar heyeti Birincioğlu’yla ve üyelerle bir süre görüştü. MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Aydın Birincioğlu ziyaretlerinden dolayı Ortahisar heyetine teşekkür ederek, MÜSİAD’ın Anadolu’nun, Trabzon gibi hemen hemen bütün illerinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşermesinde çok ciddi katkılarının olduğunu söyledi. MÜSİAD’ınmisyonunu, “Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye’nin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak” açıklayan Birincioğlu sözlerine şöyle devam etti: “ Üyelerimiz sağladıkları yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarla ve işbirlikleriyle Trabzon ekonomisinin en büyük aktörü haline geldi. Trabzon’da ve tüm Türkiye’de küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz. İnsan, bilgi ve para unsurlarının denge ve uyum içinde daha iyi sevk ve idare ederek, toplam kalite standardının yakalanmasını sağlıyoruz. Belirlediğimiz ilke ve değerleri paylaşan üye sayımızı artırmak ve üyelerimiz arasındaki dayanışmayı en yüksek seviyeye çıkarmak için gayret ediyoruz. Zaten hem Trabzon’da hem de bütün Türkiye’de başarımızın altında yatan temel nedenler de bunlardır.”

“MÜSİAD, TRABZON’UN LOKOMOTİFİ”

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise MÜSİAD’ın 11.000’i aşan üyesiyle 46 bin işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600. 000 kişiye istihdam sağlayan dev bir sanayici örgütü olduğuna vurgu yaparak, Trabzon’daki sanayicileri de kendi çatısı altında birleştiren bir işadamları kuruluşu olduğunu söyledi. Başkan Genç, “MÜSİAD, üye sayısıyla, işletmeleriyle ve çalışanlarıyla Trabzon ekonomisinin lokomotifi haline gelmiştir. Ve şehrimizdeki en büyük işadamları örgütüdür. MÜSİAD iş dünyasının olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen profesyonel bir işadamları örgütü olarak hareket ediyor. Hepimiz hakkın, adaletin, eşitliğin ve refahın egemen olduğu bir toplum oluşturmak için çalışıyoruz. MÜSİAD da kurulduğu günden itibaren bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Trabzon’da MÜSİAD üyesi işadamlarımızın hem ulusal hem uluslararası alanda, özellikle de İran ve Gürcistan işadamlarıyla kurmuş oldukları ilişkilerin ve işbirliklerinin ekonomimize çok ciddi katkıları oluyor.” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNDU

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularına değinerek, parlamenter sistemin Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek hale geldiğini söyledi. Yeni oluşan konjonktürde artık parlamenter sistemin Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır koşulları kaldıramayacağını belirten Altunbaş yeni anayasayla birlikte başkanlık sisteminin de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Altunbaş, “Cumhurbaşkanımızın başkanlık sistemi üzerinde bu kadar ısrar etmesinin temel sebebi mevcut sistemde yer alan çift başlı görüntünün ortadan kaldırılmasıdır. Çünkü yapılan anayasa değişikleriyle hem cumhurbaşkanı hem de başbakan seçimle iş başına geliyor. Dolayısıyla şimdiki gibi uyum içinde çalışan bir cumhurbaşkanı ve başbakan her zaman işbaşına gelmeyebilir. Bunun örneğini Ahmet Necdet Sezer döneminde çok net olarak gördük. Artık değişmemiş hiçbir maddesi bulunmayan ve yamalı bohça gibi ortada duran 1982 darbe anayasanın değiştirilmesiyle başkanlık sisteminin de önü açılabilir. Yani bu çift başlılık, yapılacak yeni bir anayasa ve başkanlık sisteminin getirilmesiyle önlenebilir diye düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.