DOLAR 32,4885
EURO 34,9186
ALTIN 2439,783
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hacısalihoğlu, D8 ülkelerini Trabzon’a yatırıma davet etti

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları İzmir Toplantısı’na katılarak bir sunum yaptı ve yabancı yatırımcıları Trabzon’a davet etti.

Türkiye, Bangladeş, Mısır, İran, Endonezya, Malezya, Nijerya ve Pakistan’ın bir araya gelmesiyle kurulan D8 üyesi ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen D8 Ticaret ve Sanayi Odaları İzmir Toplantısı, İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“D8 ÜLKELERİ POTANSİYELLERİNİ KULLANMIYOR”

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, D8 ülkeleri arasındaki ticaretin potansiyellerinin çok altında olduğunu söyledi. Demirtaş, “Ortadoğu’da başlayıp, Uzak Doğu’ya kadar devam eden bir coğrafya. 8 ülkenin toplam nüfusu dünya nüfusunun 7’de 1’i. Bu 8 ülkenin toplam dış ticareti 1.5 trilyon dolar. Yani dünya dış ticaretinin yüzde 9’u. Bu ekonomik büyüklükteki entegrasyonun 8 ülkesinin kendi aralarındaki ticaret sadece 120 milyar dolar. Yani çok az” dedi.

“BU GİRİŞİM GELİŞTİRİLMELİ”

D8 Genel Sekreteri Muhammed Mousavi de, “Üyeler arasında ticareti artırmak asıl amacımızdır. Dünyada sürekli ve hızlı değişen bir ekonomi var. Bu şekilde yapılan toplantılar iş insanları arasında iletişimi daha da artıracaktır. Ülkelerin en önemli ticaret odaları burada bulunuyor. Bu da ülkelerimizin iş dünyasını zenginleştirecektir. Bu sayede mevcut olan iş potansiyellerinin kullanılması teşvik edilecektir. Bu iyi girişim burada durmamalıdır. En iyi yararı sağlamalıyız. Bu toplantıları devam ettirerek iş ticaretimizi sağlayabiliriz” dedi.

HACISALİHOĞLU TRABZON’A DAVET ETTİ

Toplantıya Türkiye’den Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya ve Kayseri ile davet edilen 6 oda arasında yer alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, katılımcılara Trabzon’u  ve bölgedeki yatırım olanaklarını anlatan İngilizce bir sunum yaptı. Dünya ekonomisinin sürekli değişim ve gelişim içinde olduğunu belirten Hacısalihoğlu şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisi de dünyaya entegrasyonda büyük mesafe katetti. Trabzon, bu sürece katkı vermek için birçok projeyi planlayarak başarıyla hayata geçiriyor. Bugünlerde yürüttüğümüz bazı projeleri sizlere anlatarak, bu projeler üzerinde işbirliklerine katılmanızı istiyorum. Bu projeler arasında Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi, Doğu Trabzon Merkezli Doğu Karadeniz’in Arap Turizm Merkezi ilan edilmesi, Doğu Karadeniz Kış Turizmi ve Kayak Merkezi ile İran İslam Cumhuriyeti ile ambargo sonrası gelişmesi beklenen ticaret konuları yer almaktadır. Bu projeler Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Ayrıca bu projelerin işbirliğinde bulunduğumuz ve ticaret bağlantısı yaptığımız ülkelere de katkı sağlayacağı aşikârdır. Bu önemli ticari hareketlerini D8 ülkeleri ile de paylaşmaktan, burada bulunan şehirlerimiz ile işbirliği ve güç birliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyarız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.