DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İran heyeti ile işbirliği imkânları görüşüldü

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden İran heyetiyle, başta ticaret olmak üzere kültür ve turizm alanında işbirliği yapılmasıyla ilgili görüşme gerçekleştirildi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, İran – Türkiye Müşterek Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat Dehghan ve Urumiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinden oluşan heyet TTSO’yu ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen İran heyeti, Trabzon’un kendileri için öneminden bahsederek işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı. Görüşmede ayrıca işbirliği yapılabilecek sektörlerle ilgili karşılıklı bilgilendirme gerçekleştirildi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kısa süre önce online olarak gerçekleştirdikleri toplantıda, İran – Türkiye Müşterek Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat Dehghan ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, “Bu protokolün kısa süre sonrasında bu ziyaretin gerçekleştirilmesi işbirliği konusundaki kararlılığı göstermesi bakımından önemli. Amacımız çok eskiye dayanan ilişkilerimizin bulunduğu İran ile başta ticaret olmak üzere kültür ve turizm alanında da etkili ve sürdürülebilir işbirliği yapmak” dedi.

Ziyaretin anısına karşılıklı plaket sunulurken, konuk heyet TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.