DOLAR 32,5021
EURO 34,7664
ALTIN 2488,526
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hiç kimsenin kendini zehirlemeye hakkı yoktur

Hiç kimsenin kendini zehirlemeye hakkı yoktur

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Panayırında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Hareketli yaşayacağız. Sağlıklı besleneceğiz. Sigara içmeyeceğiz ve içirtmeyeceğiz. Hiç kimsenin kendini zehirleme hakkı yoktur. Canımız bize Allah’ın (c.c.) emanetidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Aşı Haftası açılışını içeren Halk Sağlığı Panayırı Zağnos Vadisi’nde gerçekleştirildi. Hareketli yaşamı teşvik için il genelinde belirlenen 450 başarılı öğrenciye Bakanlık tarafından bisiklet hediye edildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, kamu kurumlarının yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu panayır Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başladı ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

BİREYLERİMİZİN YÜZDE 72’Sİ FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMIYOR

Panayırın açılış konuşmasını gerçekleştiren Trabzon İl Halk sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, panayırın halk sağlığı etkinlikleri kapsamında sigarasız bir program olarak planlandığını kaydederken, etkinlik süresince Zağnos Vadisi’nin dumansız hava sahası ilan edildiğini ifade etti. Hamzaoğlu, “Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Meme ve kolon kanserlerinin dörtte biri, diyabet ve kalp hastalıklarının üçte biri fiziksel hareketsizlikten kaynaklanmaktadır. 2010 yılında yapılan araştırmaların sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yaklaşık yüzde 72’si fiziksel aktivite yapmamaktadır” diyerek hareketli yaşamın önemine dikkat çekti.

ÇOCUKLARIMIZI HAMBURGER İLE BESLEMEYECEĞİZ

Törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığının hizmet yelpazesini çok ileri noktalara taşıdığına değinirken bununla iftihar ettiklerini söyledi. Konuşmasında hareketli yaşamın önemine vurgu yapan ve bu konuda önemli uyarılarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Hareketli yaşayacağız. Trabzon için bu çok önemli. Bankada işi olan arabasıyla veznenin önüne kadar gitmeyecek. Trabzon’da yürüyerek ulaşamayacağımız yer yok. Çocuklarımızı hamburgerle beslemeyeceğiz. Sayın Valimizle dün Erdoğdu İlkokulu’nda 23 Nisan törenlerine katıldık. 15 evladımız halk oyunları gösterisi yaptı. Hekim gözüyle saydım 5’i obezdi. Bu çocuklarımızın yaşı daha15’in altında. Demek ki çocuklarımızı hareketli yaşama alıştıracağız ve fasd food ile beslemeyeceğiz. Sigara hem içmeyeceğiz hem de içirtmeyeceğiz. sigara içilen ortamda oturmayacağız. Sigaranın kalk hastalıklarına, kansere ve böbrek hastalıklarına sebep olduğunu bildiğimiz için sigara içilmemesinin gönüllü takipçisi olacağız. Hiç kimsenin kendini zehirleme hakkı yoktur. Canımız bize Allah’ın (c.c.) emanetidir” ifadelerini kullandı.

SPORA VE SAĞLIKLI BESLENMEYE ALIŞALIM, ALIŞTIRMALIM

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da törende yaptığı konuşmada çocukların sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için anne babaların üzerine düşen sorumluluklara dikkat çekti. Trabzon’un metrekaresine en fazla spor tesisi düşen şehir olduğunu hatırlatan Köseoğlu, “Sağlıklı yaşam için en önemli unsurlardan biri olan hareket etmek ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak için buradayız. Bende yoğun Meclis koşuşturmasının yanında her Trabzon’a gelişimde Büyükşehir Belediyemizin Trabzon’a kazandırdığı, Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolunda yürümeyi ihmal etmiyorum. Orada bisiklet yolumuzda var. Bugün 450 bisiklet dağıtacağız. Çocuklarımızla hep beraber yürüyerek, bisiklete binerek sahilde buluşmayı arzu ediyorum. En büyük servetimiz çocuklardır. Onları, geleceğimiz için hem sağlıklı beslenmeye hem spor yapmaya alıştırmamız lazım. Trabzon metrekaresine en fazla spor tesisi düşen şehirdir. Bu tesislerden yararlanmak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek görevi bizlere, anne babalarımıza düşmektedir” şeklinde konuştu.

BÜTÜN GENÇLERİMİZİ BİSİKLET VE SPORLA BULUŞTURACAĞIZ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise konuşmasında gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için birçok program uygulandığına değinirken Trabzon’da bu yıl içerisinde başarılı olan öğrencilere 2 bin bisiklet vermeyi planladıklarını dile getirdi. Valiz Öz konuşmasında özetle şunları kaydetti: 23 Nisan’ın hemen arkasında güzel bir bayramı daha yaşıyoruz. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için hepimize düşen önemli görevler var. Bakanlığımız çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için önemli projeler uyguluyor. Biz hem okullarımızda, hem kurumlarımızda, hem günlük hayatımızda sportif faaliyetlere teşvik ediyoruz. Bunlardan birisi de bisiklet. Bugün 450 bisiklet vereceğiz. Geçmiş dönemlerde de 425 bisiklet dağıtıldı. Bu yıl içinde inşallah 2 bini geçeceğiz. Başarılı olan, çalışan ve bütün gençlerimizi bisiklet ve sporla buluşturacağız.”

Panayırda gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından Trabzon’un 18 ilçesinde tespit edilen 450 başarılı öğrenciye Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler törenle teslim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.