DOLAR 32,3427
EURO 35,1202
ALTIN 2240,745
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Muhtarlardan Kızılay’a Kan Bağışı Seferberliği

tha – T.M.U.K Başkanı Aktürk: ‘KANIMIZI DA SEVE SEVE VERİRİZ’

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’deki muhtarlara çağrıda bulunarak Kızılay’a kan bağışı seferberliği başlatmıştı. 
Türkiye’nin bir çok ilinden bu kampanyaya önemli oranda katkı sağlandığını belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk Trabzon’daki muhtarlarla birlikte Trabzon Meydanı Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’ndaki Kızılay kan alım yerinde giderek kan bağışında bulundular. 
Kan vermenin bir vatandaşlık sorumluluğu ve borcu olduğuna dikkat çeken Aktürk, ‘Ülkemizin yüz akı olan Kızılay’ımız ramazan ayı ve pandemi nedeniyle azalan kan stoklarının arttırabilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak bizlerde bu çağrıya kulak vererek geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’deki muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza kan vermeleri çağrısında bulunmuştuk. Bugün Trabzon’da çağrımıza kulak veren muhtarlarımız ile birlikte kan veriyoruz. 
Gerçekten bu çok önemli bir görev ve sorumluluk. Sadece 15 dakikanızı ayırarak hem bir hayat kurtarmaya katkıda bulunuyorsunuz hem de sağlık yönünden önemli kazanımlar elde ediyorsunuz.

KANIMIZI SEVE SEVE VERİRİRİZ
Kan vermenin sağlığa faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Ama bunun yanında kan vermek bir insana can vermek, hayat vermektir. 
Biz bu ülke için gerekirse canını vermeye hazır olan muhtarlar olarak Trabzon’da Kızılay’ın meydanda konuşlanan kan alma aracına gelerek kanımızı da seve seve verdik. 
Türkiye’de de bir çok il de muhtarlarımız çağrımız üzerine seve seve kanlarını bağışladılar ve bağışlamaya devam edeceklerdir. 
Ben çağrımıza kulak veren tüm muhtarlarımıza, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederken çağrımızı yeni duyan tüm muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı da kan vermeye davet ediyorum.

Belki bugün kana ihtiyacınız olmaz ama Allah korusun yarın öbür gün bir sağlık sorunu başınıza geldiğinde Kızılay’ın kapısını çalıp kan alabiliyorsunuz veya tedavi gördüğünüz hastane bu kanı Kızılay’dan temin edip sizlere umut oluyor hayat oluyor. 
Toplumda bu bilincin bir yaşam tarzı haline gelmesi gerekir. Sağlıklı bir insanın 3 ayda bir tam kan bağışı olmak üzere yılda 4 kez kan verebileceğinden yola çıkarak tüm vatandaşlarımıza bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum. 
Verdiğimiz kanlar yarın bir can bir hayat bir umut olarak bizlere geri dönecektir. 
Bunun bilinciyle Kızılay’ımıza başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederken kan vererek sorumluluğunu yerine getiren vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza da tekrar teşekkür ediyorum. 
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak sosyal sorumluluk anlamında bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.