DOLAR 32,6037
EURO 34,7934
ALTIN 2490,978
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç’ten Türk derneğine ziyaret

Genç’ten Türk derneğine ziyaret

Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri kapsamında Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) derneğini ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile meclis üyeleri de eşlik etti. Ortahisar heyetini, Dortmund UETD Derneği Başkanı İzzet Bayrak, Mulhain Başkanı Ahmet Günaydın ile diğer yöneticiler karşıladı. Dortmund UETD Derneği Başkanı İzzet Bayrak tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan Ortahisar heyeti derneğin çalışmaları ve amaçları hakkında Başkan Bayrak’tan bilgi aldı. Ziyaretlerinden dolayı Ortahisar heyetine çok teşekkür eden Bayrak, derneklerinin Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları ülkelerde etkinliklerini artırmak amacıyla kurulduğunu belirterek; bu amaçla Avrupalı Türklerin sosyal statülerini yükseltmenin yanında, siyasi lobi faaliyetlerinde de bulunduklarını söyledi. Bayrak, “Avrupalı Türkler için iyi bir geleceğin inşasına angaje olmak ve ilgilileri de angaje ederek yönlendirmek, bu yönde projeler üretmeye çalışıyoruz. Vizyonu olmayanın ne büyük bir ümidi ne de gerçekleştirmek istediği bir projesi vardır. Görülmeyeni görme sanatı olarak vizyonumuz, yarınların dünyasında Avrupalı Türklerin konumunu tasarlamak, geleceğe dönük düşünmek, yönlendirmek ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktır.” dedi.

ÖRGÜTLÜ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Böylesine vizyonu ve misyonu geniş bir derneğin Almanya’da kurulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Genç, Türk toplumunun Avrupa’da örgütlenme sorununun kurulan bu dernekler sayesinde çözülebileceğini kaydederek örgütlü olmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Genç, “Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerde daha müreffeh, topluma daha fazla katkı ve katılım sağlayan, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda daha fazla yer alan, daha iyi yaşam standardına sahip bireyler haline gelmesine için çalışan UETD derneğini ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın diğer ülkelerinde 5 milyona yakın Türk nüfusu var. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Bu derneklerimiz sayesinde Türk nüfusu Avrupa ülkelerinde örgütlenerek daha bir organize şekilde hem lobi faaliyetlerini yürütüyor, hem de Türk toplumu arasında var olan bağları daha da kuvvetlendirmiş oluyor. Ben bu nedenle UETD gibi derneklerimizin çalışmalarını gerçekten çok önemsiyorum. Avrupa Türklerin bilimde, sanatta, siyasette ve ekonomide daha ön plana çıkması ve adından söz ettirmesi için bu gibi derneklerimizin çalışmalarına ihtiyaç var. Her yönüyle Türk toplumunun gelişimine katkıda bulunan ve Türkiye’nin çıkarları için lobi faaliyetlerinde bulunan derneğimizi ziyaretten ve sizleri tanımaktan büyük bir mutluluk duydum. Bu çalışmalarınızdan ötürü sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TÜRK TOPLUMU HER ALANDA İLERLEMELİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise konuşmasında Avrupalı Türkler ile Türkiye Avrupa ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan UETD derneğinin kendisine büyük misyon yüklediğini ifade etti. Derneğin sloganı haline gelen “Nüfusumuzu nüfuza dönüştürmek, kemiyetimizi keyfiyete dönüştürmek” sözünü de çok anlamlı bulduğunu belirten Altunbaş, “Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerde daha müreffeh, topluma daha fazla katkı ve katılım sağlayan, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda daha fazla yer alan, daha iyi yaşam standardına sahip bireyler haline gelmesi hepimizin amacı olan bir şeydir. Bu derneğimizde elinden geldiği kadar bunu sağlamaya çalışıyor.” sözlerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.