DOLAR 32,3296
EURO 35,0744
ALTIN 2286,547
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

DOKA yönetim kurulu toplantısı yapıldı

(tha)-Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

DOKA’da yapılan toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, bazı illerin il genel meclisi başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

DARBE GİRİŞİMİ KINANDI

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini DOKA Yönetim Kurulu olarak kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Dönem başkanı sıfatıyla burada sizleri misafir etmek bizin için onurdur. Sözlerimize başlarken, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe teşebbüsünde Türk milletinin iradesine, milli birlik ve beraberliğimize yönelik olarak gerçekleşen bu anlamsız, hangi hizmete yönelik olduğunu hepimizin bildiği, ama milletimizin feraseti, iradesi ve yüksek inancıyla karşısında durduğu darbe girişimini DOKA yönetim kurulu olarak şiddetle kınıyoruz. Böyle girişimlerin hiçbir zaman başarılı olamayacağını, milletimiz bütün ferasetiyle ve demokrasi mitinglerinde meydanlarda ve 7/24 esasına göre dik duruşuyla göstermiştir. O akşam ve sonrasında, milletimizin, asker üniforması giyen hainler dışında kalan silahlı kuvvetler mensuplarımızın, polis teşkilatımızın, başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, TBMM başkanımız, milletvekillerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte milletimizin meydanlarda gösterdiği karşı duruş sırasında şahadet mertebesine erişen çoğunluğu sivil vatandaşlarımıza ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahme, yaralılara şifa diliyoruz. Bir daha böyle bir harekete kalkışılmaması anlamında, milletimiz en büyük mesajı vermiştir. Hem dünyaya hem insanlık tarihine o yönüyle bir destan olarak geçmiştir. DOKA Yönetim Kurulu olarak tekrar bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.”

“DOKA BİRÇOK GÜZEL PROJEYE DESTEK VERDİ”

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın sorumluluk bölgesi içinde olan ve TR90 adıyla bilinen bölgede bir çok projeye destek verdiğini de hatırlatan Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“DOKA, 6 ilimizin turizm, imalat, sanayi gibi hayata ve insana dokunan tüm konularında ekonomik anlamda gelişmeyi sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi anlamında 2010’da faaliyete geçti. O günden bu yana 6 ilimizi kapsayacak şekilde birçok güzel projeye destek verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Toplantı Vali Yücel Yavuz’un açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.