DOLAR 32,5389
EURO 34,8786
ALTIN 2430,427
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Günü Kurtarmak

Yaşam süresince insanların kendini meşgul edecek mutlaka bir uğraşları vardır.
Olmaması imkansız, uğraş ile kimi ticaretini,kimi ise devletin kurumunda bulunur.
Sevgi ile oluşan her uğraşın, aynı ölçüde birlikteliği bünyesine dahil ederek, güzel düşüncelere yol alınır.
Yaşamını ticaret ile sürdüren her iş sahibi, vicdanı huzur içersinde işini yapmalı ve o istikamette vatanına milletine, bayrağına değer vererek gününü öteki güne atmalıdır.
Bu düşünceler ışığında,toplum vicdanında önemli yeri olan kamu hizmetinde bulunan herkes,en üstten en altta kadar tüm kamu idaresindeki insanlar,bu ulvi görevin tezahürü ile çok çalışmalı, bulunduğu konumu ile bireylerin daha yukarılarda teşhir ve takdimini layıkıyla yerine getirmelidir.
Huzur ile yaşamaya çalıştığımız ülkemizde, bayrağımızı kalbî vücut ile bağrımıza basarken, ecdadımızı unutmadan,onun bize bıraktığı mirası koruyarak daha yukarılarda takdimini layıkıyla yapmalıyız.
Her daim gururla takdiminde bulunduğumuz Cumhuriyete sahip çıkarak,bu onuru bize bahşeden değerlerimize sonsuza kadar sahip çıkmalıyız.
Bu ölçüde, Osmanlı’nın bu ülkenin geçmişi, ecdadımıza dahil olduğu bilincini asla bellegimizden çıkarmayalım.
Geçmişin izleri ile kurulan modern Cumhuriyet, bizim yolumuz olduğu düşüncesinden hareketle çok daha emin adımlarla ilerlemenin yollarını aramaya devam etmeniz gerekmektedir.
Günü kurtarmak, günün kazanımlarına omuz vermek olmalıdır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.