DOLAR 32,3374
EURO 34,9652
ALTIN 2325,926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gündem Kaos/Stok

Kamu yönetiminde iştigal eden ilgililer, yönettikleri birimleri ile sorumlu oldukları gerçeğiyle hareket ederler.
Ülke idaresindeki en alttaki en üstteki aynı mantık ile hususiyet oluşumuna sahip olmaları,gelecekteki planlamayıda bu yönde şekillendirirler.
Dolayısıyla,yeri geldiğinde ülkenin milli çıkarları doğrultusunda farkındalık oluşturan kararları almaları doğal olan yöneticiler, ileride doğabilecek özel durumlarada kendilerini hazırlamak zorundadır.
Bugün ülkemizde ciddi bir spekülasyon yapılmaktadır, üretici ile tüketici arasına sıkışan irade, yapılması gerekenleri sıralamak yerine, kaosun geldiği yöne odaklanmış olması endişeyi ortaya koyarken,beklenmedik bu hissiyatı bertaraf etmek için alternatifler ortaya koymalıdırlar.
Hal böyle iken, yaratılan bir düşman ile gerçek düşman ayırt edilememektedir veya hedefi gözetim dışında tutmaktadırlar.
Sorunun çözümü için iç ve dış düşman hissiyatı bu kargaşada kendini göstermekte olduğundan yapılabilecek çare ise, kısa süreli geçici kararları uygulamaya koyulması görüşü hayata geçirilmelidir.
Ciddi bir “buhran” ortalığı karıştırırken,anormal yükselen döviz ile mal alımı seyrinde büyük etkileşim yaşanmaktadır.
Zamana yayılan,bu kaosta büyük mal stokları yapılarak,art niyetli düşünce ile, piyasaları kilitleme yoluna gidilmesini bu aşamada gözden kaçırmak doğru bir yaklaşım değildir.
İşin aslı, ülkenin milli hassasiyetini zora sokmak için yapılan ciddi bir oluşumun ülkemizde oluşturduğu kaos ile, döviz yukarılara doğru çıkıyor,bu belirtiler ilede bazı üretici ve satıcı firmaların dövizi bahane ederek yüksek fiyatlarla ürün satışı yapmaları,bir anlamda ürün stoklanması bugünkü ortamı oluşturmuştur.
Sonuç itibariyle,bu suni ve art niyetliligin sonlandırılması, hükümetin alacağı ciddi kararlar ile aşağı doğru ineceği sağlanacaktır.
Bu radikal kararlar ile üretim ekonomisine daha fazla yüklenilerek,suni oluşumları ortadan kaldırmak gerekiyor.
Artık, bugün geç değil, yarın geç olabilir, bu yönde mutlaka etkileşim içinde kararları hayata geçirmek, işin esası ile sabit olduğu gibi, yabacı paralarında kendi seyrine ineceği bu belirtiler ile sabit olacaktır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.