DOLAR 32,5179
EURO 34,9709
ALTIN 2502,103
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türkiye’de Azınlık Sorunu, Trabzon’daki Tehlike

Devletlerin, geleceklerini güvenceye almaları için oluşturdukları planlama, onların biranlamda duruşunu ortaya koyar.
Her ortamı mutlaka değerlendirmek mecburiyetinde olmaları, işin esasını teşkil eden en büyük husus olmalıdır tartışmasız.
Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında delik deşik olmuş sınırlar ile,yasal veya yasal olmayan yöntemlerle Türkiye’ye giren,sokulan çok sayıda sığınmacı veya mülteci adı altındaki insanlar, çevre ülkelerinden bu ülkeye getirilmesi çok ciddi hata,bir okadarda tehlikeli bir durumdur.
Savaş mağduru mantığıyla, zayıf irade yönetim biçimine teslim olan bu durum, ülkemizde çok büyük bir tehlikeyi,bu ülkede yaşayan Türk halkına yaşatmak vicdanı bir zafiyettir.
Türkiye’de oluşan bu çok tehlikeli durumu, Trabzon’daki vahim ortam ile karşılaştırmak ise düşünce gerisi bir durumdur.
Trabzon’a getirtilen, Afganlı ve Suriye’li çok sayıda kadın ve erkek,bu müstesna şehrin kâbusu olarak, hergün birçok sorunu peşinde sürüklemektedir.
Trabzon’a gelen, getirtilen Afganlı ve Suriyelilerin, insanı mantık ile gelmiştir düşüncesi ve bu düşünceyi savunmak, ciddi bir yönetim zafiyetidir,bu yöndeki düz taban irade, Trabzon’un geleceğine indirilen büyük bir darbedir.
Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için,bu insanların şartsız olarak sınır dışı edilmesi gerekmektedir.
Trabzon’un hemen her mahallesi’nde oluşum sağlayan göçmen veya sığınmacı adı altındaki insanlar, bilinçli olarak süratle çocuk yapmakta ve ciddi bir artış ortaya koymaktadırlar.
Devletin kendi vatandaşlarına göstermediği yakın ilgiyi,bu tehlike oluşumlarına gösterdiği gibi,yerel yönetim ve insanı düşünce ile kurulduğu iddia edilen bir kısım art niyetli yardım derneği’de bu bu tehlikeye katkı sağlamaktadırlar.
Gelinen bu durumda,koloni mantığıyla hareket eden, Afganlı ve Suriyelilerin Trabzon’da kendi işyerlerini açarak,bu oluşumun derinleşmesine ışık oluşturmaktadırlar.
Ülkenin yönetiminde bulunan, merkezi hükümetin şartsız ve koşulsuz bu curuh yapılaşmanın önünü kesmesi gerekir,bu hadislerin toplumsal boyuta ulaşmadan, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın çok acil olarak önümüzdeki tehlikeyi ortadan kaldırmak için ciddi anlamda çalışma başlatması gerekmektedir.
Tüm bunların, biçimsel takibini yaptığı belirtilen, göç idaresinin bu olumsuz durumdan sorumlu olduğu bilinciyle, olumsuz durumun yok edilmesini sağlamak anlamında ciddi etkileşim içinde olması gerekmektedir.
Evet, yabancı istihbarat örgütlerince’de Türkiye’de oluşturulan azınlık ve sığınmacı insanların, hususiyetleri takip edilerek, Türkiye’nin etnik yapısı üzerinde tehlikeli faaliyet içinde oluşumları sağlanmaktadır.
Türkiye’nin yüksek hususiyetini sağlamak için, merkezi idare ile siyaset bu ciddi konuyu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dışına çıkartmak için elbirliği ile çalışması gerekir.
Bugün erken yarın çok geç olmadan, ülkemiz için gereken ne varsa yapılmalıdır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.