DOLAR 32,3389
EURO 35,1003
ALTIN 2236,278
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorloğlu Koronavirüsle Mücadele Sürecini Değerlendirdi

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüsle mücadele noktasında şehir genelinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Sorun küresel mücadele ulusal ve yerel” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, her alanda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve önemli tedbirler aldıklarını açıkladı.

ÜLKE OLARAK SÜRECİ BAŞARILI ŞEKİLDE YÜRÜTÜYORUZ

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele sürecini başarılı şekilde yürüttüğünü belirten Başkan Zorluoğlu “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde çok önceden başlattığı tedbirlerle süreci dünya ülkeleri arasında çok başarılı bir şekilde yürüten ülke konumunda. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri çerçevesinde kabinemizin aldığı kararları, en hızlı ve etkin şekilde uygulama çabası içerisindeyiz” dedi.

BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERDİK

Trabzon’da Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bazen teknolojik imkanlarla, bazen de sosyal mesafeyi koruyarak bir araya geliyoruz ve gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Trabzon’da biz de hükümetimizle birlikte çok erken tedbir almaya başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdik. Pankartlar hazırladık, şehrin belirli noktalarına bilboardlar yerleştirdik, sosyal medya mecralarını güçlü bir şekilde kullanmaya çalıştık. ‘Hayde Eve’ şeklinde parklarımızdaki bankların üzerine halkımızı bilgilendirmeye dönük ulusal düzeyde ilgi gören kampanyalar yaptık. Son olarak vatandaşlarımıza kırmızı ve yeşil ışıklarda bizim yöresel lisanımıza ‘Hayde Eve’ şeklinde çağrılarımız oldu. Kitapçıklar ve el broşürleri dağıtmak suretiyle de insanlarımızın bu salgın hastalık konusunda daha fazla bilgi ve tedbir almasına dönük çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

NEREDEYSE DEZENFEKTE EDİLMEYEN YER KALMADI

Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak çok yoğun ve etkin dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdiklerini de vurgulayarak “Bu noktada ciddi bir inisiyatif aldık. Bugüne kadar tabiri caizse Trabzon’da merkez ve ilçelerimizde neredeyse dezenfekte etmediğimiz yer kalmadı. Çalışmalarımızı ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kendi dezenfektanımızı ürettik ve kullanmaya başladık. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu Trabzon Havalimanı ve otogarı gibi yerleri, caddeleri, sokakları,  kamu kurum ve kuruluşları ile ATM’lerden tutun da eczanelere kadar birçok yeri birçok kere dezenfekte ettik. Bu yöndeki çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Başka birimlerden de personeller kaydırmak suretiyle Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımızı çok güçlendirdik. 18 ilçemizin tamamında bu faaliyetleri özenle sürdürüyoruz. Ulaşım araçları noktasında otobüslerimizi uzun zamandan beri günlük olarak dezenfekte ediyoruz. Dolmuşlarda da dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TÜM CANLILARIN BELEDİYESİYİZ

Bu zor zamanlarda sadece insanların değil tüm canlıların sıkıntı yaşadığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Elimizden geldiğince bütün canlıların belediyesi olmaya çalışıyoruz.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını korumak adına yoğun çalışmalar gerçekleştirirken, sokaktaki sahipsiz canlarımızı da unutmuyoruz. Bu süreçte kafe ve restoranların da kapanmasıyla birlikte yemek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlarımız için mama desteğimizi artırdık. Kurduğumuz ekiple ve hayvansever derneklerin de destekleriyle yalnızca kent merkezinde değil, ilçelerde de sevimli dostlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın da şu süreçte daha da zor durumda olan sahipsiz hayvanlarımız için kapılarının önüne su ve mama ya da kalan yemeklerinden bırakmalarını rica ediyorum. Ayrıca ekiplerimiz güvercinlerimiz ve kuşlarımız için de değişik noktalara yemler bırakmaktadır” şeklinde konuştu.

ESNAFI RAHATLATACAK EKONOMİK TEDBİRLER ALDIK

Salgının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik etkilerinin olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu “Trabzon’da da esnafımızın bu sıkıntıları yakından hissettiğini biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hükümetimizin düzenlemesinden çok önce gerekli adımlarımızı atmıştık.  Belediyemizin çok sayıda kiracısı var. İçişleri Bakanlığı kararıyla işyeri kapatılan esnafımızdan hiçbir şekilde kira almayacağımızı daha önce olduğu gibi bir kez daha ifade etmek istiyorum. İşyeri kapatılmamakla birlikte ve malum durum nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntıya giren kiracılarımızın müracaatları halinde kiraları ile ilgili her türlü desteği vereceğimizi de hatırlatmak istiyorum. Yine işgaliye bedelleri gibi ecrimisil gibi bize borçlu olan esnafımıza da kolaylık sağlayacağımızı daha önce de belirtmiştim. Ayrıca koronavirüsle mücadele sürecinde hiç kimsenin suyu borcu nedeniyle kesilmeyecek. Bundan sonra da süreci değerlendirerek yeni ekonomik tedbirler almaya gayret edeceğiz. En azından Büyükşehir Belediyesi kiracılarının işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Zaten hükümetimiz de ulusal düzeyde esnafın korunmasına dönük, çok önemli paketler açıkladıklar. İnşallah bu süreci en az zararla ve sıkıntıyla atlatırız diye umuyoruz” dedi.

BÜYÜKLERİMİZİN SABIRLI OLMASINI RİCA EDİYORUM

65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı korumak adına sokağa çıkma yasağı getirildiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bütün yaşlılarımız için şunu söylemek istiyorum. Bugünler geçer, büyüklerimiz sabırlıdır. İnşallah makul bir süre içerisinde onlar da tekrar yeni gelen baharla ve yazla birlikte sokaklara, parklara, bahçelere gelecekler. Onları orada ağırlayıp beraber çay içeceğiz. Ancak şu süreçte değerli büyüklerimizden biraz daha sabır istirham ediyoruz” şeklinde konuştu.

VEFA DESTEK EKİPLERİMİZ 7/24 ÇALIŞIYOR

Trabzon’da kurulan Vefa Sosyal Destek grupları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zorluoğlu “Trabzon Valiliğimiz, Kaymakamlıklar ve Belediyeler olarak sokağa çıkma yasağına maruz kalmış büyüklerimizin her koşulda yanındayız. Trabzon’da 18 ilçede Vefa Sosyal Destek Grupları kuruldu. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek veriyoruz. Özellikle evlerinde yanlarında kimse olmayan büyüklerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya dönük ekiplerimizi oluşturduk. Vefa destek grubu ekiplerimiz bu manada 7/24 şekilde çalışıyor ve çok etkin bir çalışma gerçekleştiriyor. Vefa grubunda çalışan fedakar personelimize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SICAK YEMEK HİZMETİ VERİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak muhtaç kişilere 12 ay boyunca verilen sıcak yemek hizmetinin kapsamını da koronavirüsle mücadele dolayısıyla genişlettiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Ekiplerimiz muhtaç ailelerimizin yanında evden çıkamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Özellikle hasta, engelli, yaşlı veya yatalak hastası olan ve bu noktada desteklenmesi gereken vatandaşlarımızın tespit çalışmalarını gerçekleştirdik ve belirlediğimiz kişilere evde sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Ayrıca belediyemizin “61 kart” adını verdiğimiz uygulaması ile geçim sıkıntısı yaşayan 3561 aileye maddi destek, 220 aileye ise su indirimi, 200 aileye ise evde hijyen hizmeti sağlayarak, bu zor dönemde bu tür durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ULAŞIM VE OTOPARKLAR ÜCRETSİZ

Koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının övgünün en büyüğüne layık olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Sağlık çalışanlarımız bu zor süreçte adeta evlerini unutarak salgının bertaraf edilmesi noktasında çok yoğun ve özverili bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık personelimize ulaşımı ücretsiz yaptığımızı ve otoparklarımızın da ücretsiz olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştık. Ayrıca ilave desteklerimiz de oldu, olmaya da devam edecek. Bu sürecin en önemli kahramanları şüphesiz sağlık çalışanlarımız. Hepsine ayrı ayrı müteşekkirim” dedi.

TRABZONLULAR HASSASİYET GÖSTERİYOR

Trabzon’un büyük çoğunluğunun yapılan çağrılara olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduğunu da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon özelinde yaptığımız bilgilendirme faaliyetlerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Örneğin toplu taşıma araçlarında taşınan yolcu sayılarına bakıldığında, ilk vakanın ortaya çıkışına kadar günlük ortalama 45.000 yolcu taşıyan otobüslerimizde %85’lik bir azalış var. Bu noktada halkımıza da teşekkür etmem gerekir. Gerçekten Trabzon halkı son dönemde alınan kararlara ciddi oranda hassasiyet göstermektedir” şeklinde konuştu.

LÜTFEN EVDE KALIN

Hala durumun ciddiyetinin farkında olmayan belli bir kesimin de bulunduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bütün tedbirlere, uyarılara, bilgilendirme çalışmalarına rağmen dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de bu işin ciddiyetinin tam olarak farkında olamayan insanlarımız var ne yazık ki. Bu süreçte devletimiz ve belediyeler olarak her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz. Çoğu kez kamu personelleri kendi canları pahasına bu tedbirleri almaya ve uygulamaya çalışıyor. Kıymetli vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz, bu hastalık sadece yaşlılara bulaşan bir hastalık değil. Her yaştan insana bulaşabilir. Sevdiklerimize bu hastalığı bulaştırmayalım. Her yaştan insanımıza seslenmek istiyorum. Çok zaruri olmadıkça lütfen evlerinizde kalın”  ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.