DOLAR 32,4474
EURO 34,7513
ALTIN 2435,804
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze ve beraberindeki heyetten Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze ve beraberindeki heyetten Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Başkan Khabadze, kardeş şehir Trabzon’un hızla gelişmesinden mutluluk duyuyoruz

Gümrükçüoğlu, Her ili ülke ve şehir arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesi için katkı vermeyi sürdüreceğiz

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Arçil Khabadze ve beraberindeki heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Gürcü sanatçıların Trabzon’da düzenledikleri kültürel etkinliklere katılmak için kente gelen heyette Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Avtandil Beridze, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaişvili, Bakan Yardımcısı Natia Sirabidze, Batum Belediye Meclis Başkanı İrakli Çeişvili, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ve Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze yer aldı.

İki ülke ve şehir arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz iki ülkeyi kardeş gördüğümüz gibi Trabzon ve Batum’u da çok yakın kardeş olarak hissediyoruz. Oraya çok defa geldim. Batum Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum. Modern bir kent oluşturmanın çok önemli adımlarını atıyorlar. Batum’daki Botanik Parkını da çok önemli tanıtıcılarından biri olduğumu da belirtmek isterim. Bundan önceki dönemlerimizde de kültürel olarak çok önemli birlikteliklerimiz oldu. Kültürel alışveriş barış ve kardeşliği artırdığı gibi insanlarımızın ticari ve sanayiye dair birbirlerini tanımalarına vesile oldu. Her ili ülke ve şehir arasında ticaretin, turizmin ve kültürel etkinliklerin daha da geliştirilmesi için katkı vermeyi bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kulandı.

Khabadze ve heyetini Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacak ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerine’ davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Batum’la kardeş şehir olduğumuz gibi Almanya’nın Dortmund kenti ile de kardeş şehiriz. 24-28 Şubat tarihleri arasında orada yapacağımız etkinliklere tüm kardeş şehirlerimizi davet ettik. Davetimizi yazılı olarak bildirdik. Bu vesile ile bu davetimizi bir kez daha yineliyorum” ifadelerini kullandı.

Kardeş şehir Trabzon’u ve halkını çok sevdiklerini ifade eden Khabadze, kültür ve sanat faaliyetleri için Trabzon’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Khabadze, “Bizim için Türkiye’ye ve Trabzon’a gelmek her zaman bir fırsat oluyor. Böyle kültürel etkinlikler de oldukça bu fırsatı kaçırmıyoruz. Önümüzdeki günlerde Trabzon-Batum kardeş şehir olmanın bu yıl 15.yılını kutlayacağız. Sizleri de her zaman Batum’a bekliyoruz. Dortmund davetiniz için teşekkür ederiz. Biz kardeşi yalnız bırakmayız, bu nedenle davetinize icabet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’un her geçen gün hızla geliştiğini ve büyüdüğünü kaydeden Khabadze, “Bugün şehri az da olsa gezme fırsatımız oldu. Geçen sefer ki ziyaretimizde yapılacak projeler hakkında bilgi sahibi olmuştuk. Bu gelişimizde de bu projelerin yapıldığını görmekten çok memnun olduk. Kentsel dönüşümlerle çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıyorsunuz. Trabzon’un gelişmesi ve güzelleşmesi için önemli adımlar atılıyor. Trabzon şehrinin çok geliştiğini görüyoruz. Çöp tesisleri anlamında çok büyük ilerleme kaydetmişsiniz. Çöp bizim için de çok büyük bir sorun. Bu anlamda sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isteriz.” Şeklinde konuştu.

TOKİ’nin sistemini çok merak ettiklerini kaydeden Hükümet Başkanı Khabadze, “TOKİ Trabzon’da çok önemli hizmetlere imza atıyor. Anladığım kadarıyla şehre çok destek oluyor. TOKİ sistemini de ülkemizde yapmayı düşünürüz. TOKİ bunu nasıl başarıyor ve nasıl çalışıyor?” sözleri üzerine Başkan Gümrükçüoğlu TOKİ’nin ülke genelinde dev kentsel dönüşüm ve sosyal projelere imza attığın kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu TOKİ’nin çalışma sistemi hakkında konuklarına detaylı bilgiler vererek, “TOKİ’nin sadece ülke için de değil yabancı ülkelerde de projeler yapıyor. Her iki ülke yetkililerinin mutabakatı halinde TOKİ’nin Batum’da ve Gürcistan’da proje yapması için gerekli girişimleri yapabiliriz.” İfadelerini kullandı. Trabzon’da yapılan kentsel dönüşümler hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşümünde yapılacak konut ve iş yerlerinin projesini konukları ile birlikte inceledi.

Ziyaret karşılıklı hediyeleşmenin ardından son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.