DOLAR 32,3214
EURO 35,0616
ALTIN 2307,662
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TEV’den Trabzon ve çevresinde 11 bin gence eğitim bursu

tha – Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Yırcalı, Trabzon ve çevresinde bugüne kadar yaklaşık 11 bin gence eğitim bursu verdiklerini söyledi.

Türk Eğitim Vakfı’nın 50. Yıl Şube Umut Ziyaretleri kapsamında Trabzon’a gelen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Bengi Mısırlıoğlu, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Trabzon Şubesi Onursal Başkanı Hasan Melek, TEV Trabzon Şube Yürütme Kurulu Başkanı Elvan Saylam Sivri ve Trabzon Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na TEV’in faaliyetleri konusunda bilgi veren Rona Yırcalı, 50 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından başarılı ve maddi imkanı yetersiz gençlere, bağışçıların katkılarıyla destek verdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bugüne kadar toplamda Trabzon ve çevre illerde 10 bin 936 gencimize, eğitim bursu desteği sağladık. Trabzon’da halen eğitimine devam eden 180 öğrencimiz bulunmakta. Aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı Trabzon Özel Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdumuzu da 2012 yılında hizmete sunduk. 50. yılımızda Trabzon’dan ailemize katılan 4 hibe ve vasiyet bağışçımız ise eğitim yolculuğumuzda bize çok büyük destek verdi. Trabzon bizim için son derece önemli bir şehir.”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, eğitim konusunda yapılan tüm çalışmalara destek olmayı amaçladıklarını belirterek, “50 yıldır Türk eğitimine verdiği katkı nedeniyle TEV’i kutluyorum” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu ve Rona Yırcalı, daha sonra günün anısına birbirlerine plaket sundu. Yırcalı ve beraberindekiler, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezerek, eserler hakkında Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’ndan bilgi aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.