DOLAR 32,3357
EURO 35,1664
ALTIN 2241,553
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türkiye’nin Yüksek Onuru

Her ülkenin kendine özel yapılanması olduğu gibi, oluşturduğu değerler ile hayatiyetini devam ettirir.Bu kaçınılmaz özellikleri ile, kendi çıkarlarına yön oluştururlar.
Bu özellikleri ile yaşam idame ettiren ülkeler arasında ilk sıralarda Türkiye,yani ülkemiz gelmektedir desek yanlış olmaz bence.
Kurumsallıgı kökleşmiş,idare yapısı çok sağlam temeller üzerinde inşa olan, istihbarat ve güvenlik ağı ile güçlü olan ülkemizde,ister istemez farkındalık içersinde olanlar vardır.
Var olan sarsılmaz iradenin temelinde yatan asli unsurları ile her ortamı muhafaza eden yönetim mekanizması bazan siyasetin oluşumuna boyun eğerek, planlamadan eksik not alınmasına vesile oluyor.
İşte her farklılığa omuz olan siyasetin, yönetim biçimindeki kopukluk ve dağınıklık bazan ciddi sonuçlar oluşturuyor.
Bu ciddi olumsuz sonuçlanma ise, birkaçgün önce ülkemizin bazı bölgelerini saran yangın olayı.
Ciddiye alınması gereken bu hususun, affı olmadığı gibi,yanan ormanların karşılığı kısa süreli telafisi mümkün değildir.
Zaman içinde yüz yılı aşkın mesafe diliminde oluşan bir ormanın, kısa sürede kül olması kadar, acı ve düşündürücü durum olamaz.
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, yangın ile mücadele edecek uçakları ve helikopterlerin yeterli olmaması, acı ve bir o kadarda düşündürücüdür.
Böyle bir vahşiliğe imza atan,bu büyük infialin sorumluları kim ve kimler ise, çok acil bulunup gereken en ağır cezanın,hatta idam dâhi olmak kaydıyla infazları sağlanmalıdır biran önce.
Diğer taraftan, yangına havadan yapılacak söndürme işlemi,en isabetli olduğu gerçeğiyle, kararan’da sağlanacak söndürme desteği olayın bitiminde büyük rol oynar.
Bu konuda, yeniden orman teşkilatı gözden geçirilir ve Türk hava kurumu yeniden vizyon hale getirilirse her olumsuzluğa biran önce çözüm getirilir.
Bu vesileyle,orman arazilerinin daha fazla yıpratılmadan,biran önce ağaçlandırma çalışmaları başlatılmalı ve süratle büyümeleri sağlanmalıdır.
Unutmayalımki,bir nefes sıhhati ormanların bize sunduğu şefkat ile sağlamaktayız.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.