DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türk Jandarma Kuruluşunun 176. Yıldönümü

Jandarma Teşkilatı, Anayasada İfadesini Bulan Demokratik, Laik , Sosyal Hukuk Devleti Olan Türkiye Cumhuriyeti İlkesine Her zaman Sadık Kalmaktadır

Türk Jandarma Kuruluşunun 176. Yıldönümü Trabzon’da törenlerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı Karargâhında düzenlenen törene Trabzon Valisi A.Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Cumhuriyet Baş Savcısı Hayrettin Akçıl, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Gürmen İlhanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, jandarma teşkilatı mensupları, bürokratlar, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Öz” Jandarma teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünde bütün teşkilat mensuplarını kutluyor, sağlık, başarı ve huzur dolu nice yıllar diliyorum. Devletimizin en temel görevlerinden birisi de halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ülkenin birlik ve beraberliğini korumaktır.  Coğrafi bakımdan yaklaşık olarak ülkenin yüzde 90’ına hitap eden jandarma teşkilatımız bugün 176. gurur yılını yaşıyor. Elbette ki bu sürece gelinceye kadar gerek Cumhuriyet öncesi gerek Cumhuriyet sonrasında ülkenin gelişmesiyle paralel olarak jandarma teşkilatımızda önemli değişimler ve dönüşümler yaşanmaktadır. Gelinen noktada bir yandan insan kalitesini geliştirmek, eğitimli insanları jandarma teşkilatına kazandırmak ve meslek içi eğitimlerle teşkilatın başarısını artırmak adına büyük çalışmalar yürütülmektedir. Diğer yandan donanımını teknolojik ve iletişim imkânlarını kullanarak bu konuda da gelişmeler yaşanmaktadır.  Bunları yaparken bir yandan demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve insanı önceleyen bir hizmet anlayışını temel almaktadır” dedi.

Jandarma Teşkilatını, anayasada ifadesini bulan demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ilkesine her zaman sadık kaldığını söyleyen Vali Öz “ Bu anlamda bakıldığı zaman bir yandan önleyici kolluk pozisyonuyla suçların önlenmesi diğer taraftan da teknolojik imkânları kullanarak işlenen suçların aydınlatılması bakımdan son yıllarda önemli başarılar elde etmiştir. Jandarma teşkilatımız bu anlamda çalışmalarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımızın sevgisiyle ve onların yüreğinde edindiği yer ile daha üst seviyelere taşıyacaktır. 176. Yılında Jandarma Teşkilatımızı bu vesileyle bir kez daha kutlarken şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş jandarma teşkilatı mensuplarımızı rahmetle , gazilerimizi şükranla anıyorum. Bütün teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve başarılı nice 176. Yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras da jandarma olarak hedeflerinin insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslar arası alanda en saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten örnek bir kolluk kuvveti olmak olduğunu söyleyerek” Her ortamda karşılıklı güven, sevgi ve saygı ile huzurlu bir yönetim anlayışı ortaya koyarak milli ve manevi değerlere en üst düzeyde bağlı, eğitimli, yetişmiş ve teşkilatını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Anayasada belirlenen temel hak ve özgürlükleri esas alan bir görev anlayışını yanında halkla bütünleşen bir hizmet anlayışını da esas almaktayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın 176. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece girenlere ödülleri verildi. Akçaabat Halk Eğitim Merkezi horon ekibinin ve jandarma erlerinin gösterisi ile narkotik köpeğinin gösterisi gerçekleştirildi. Tören geçişinin ardından etkinlik kapsamında hazırlanan stantlar gezildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.