DOLAR 32,5679
EURO 34,7373
ALTIN 2490,115
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Doğu Karadeniz Su Yönetimi Anlayışı

Su Yönetimi Anlayışı Kamu Kurumlarımız Ve Özel Sektörün Faaliyetlerinde Ve Yatırımlarında Plan Ve Projelerinde Önemli Altlık Oluşturacaktır

Doğu Karadeniz Bölgesindeki 25 Havzanın Eylem Planları Tamamlandı.

Doğu Karadeniz Havzası Havza Üst Yönetim Heyeti Toplantısı Vali Abdil Celil Öz Başkanlığında Valilik A toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak ve üst düzey yöneticileri katıldı.

Doğu Karadeniz Havzası Üst Yönetim Heyetinin Ulusal Havza Yönetim Strateji Belgesi çerçevesinde Doğu Karadeniz Bölgesindeki su havzalarının korunmasını amaçladıklarını belirten Vali Abdil Celil Öz “Bölgemizde 25 havzada 26 adet havza yönetimi oluşturulmuş. Ve bunun ilk toplantısını Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki illerimiz ilgililerin katılımıyla 14 Ocak 2014 tarihinde yapmıştık. Bugün üst heyetimizin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bölgesel anlamda doğal kaynakların korunması ve koruma kulllanma dengesi çerçevesinde hareket edilmesi ve stratejik plan çerçevesinde koruma eylem planlarıyla desteklenen yeni su yönetimi anlayışının bir yansımasıdır.

Bundan sonraki süreçte ulusal anlamda hazırlanan bir strateji belgesiyle beraber havza koruma eylem planlarının uygulanması ve bundan sonraki süreçte bölgedeki yatırımların,programların projelerin,planların kişi ve kurumların yatırım ile ilgili süreçlerinin bütün bölgedeki yapılaşmadan kamu ve özel sektör yatımlarına kadar bütün çalışmaların altlığını oluşturacak bütüncül bir yönetim anlayışı oluşacaktır. Dolayısıyla hazırlanan bu eylem planları, oluşturulan bu kurullar bundan sonraki yapılacak çalışmalarda yapılacak düzenlemelerde önemli aktif görevler icra edecektir. Bugünkü toplantımızda gerek bölge müdürlüğümüz gerekse Orman Ve Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün sunumlarını beraberce izleyeceğiz. Bugüne kadar yapılan çalışmaları, havza koruma eylemleri planları ile heyetlerin çalışmalarını bundan sonraki süreçte ne tür çalışmalar yapmamız gerektiğini değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz Bölgesinde 25 Havzanın Koruma Eylem Planlarının tamamlandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak ise “Su kaynaklarının havza esaslı yönetimine ilişkin hem merkezde hem mahallelerde belirli heyetler belirli kurullar oluşturuldu. Merkezde en üst heyetimiz sayın bakanımızn başkanlığında bir Başbakanlık Genelgesiyle kurulmuş olan Su Yönetimi Koordinasyon Kuruludur. Şu anakadar dört tane toplantısını yaptık. Onun altında Havza Yönlendirme Kurulumuz var. Havza Yönlendirme Kurulunun altında da taşrada ki yansımaları da bizim bu havza yönetim heyetlerimizdir. Bizim 25 Havzamızda 26 Havza yönetim esasında heyeti şu anda teşekkül etmiş vaziyette.Başta Su kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir şekilde yönetimine ve kullanımına içeriyor.Bizim 25 Havzamızın Koruma Eylem Planları tamamlandı” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.