DOLAR 32,5208
EURO 34,972
ALTIN 2430,506
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Prof.Dr. Zeyyat Hatipoğlu TTSO’da konferans verdi

Trabzon’un yetiştirdiği en önemli değerlerden biri, yaşayan en eski iktisatçılardan 91 yaşındaki Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Sıra dışı bir iktisat hayali peşinde 74 yıl” konferansı verdi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu’nun Cidde’deki son valisi İbrahim Paşa’nın torunu olan ve ”Hocaların Hocası” olarak tanınan Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu’nun babası Mustafa Hatipoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu’nun büyük ilgi gören konferansına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eski bakan ve milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, eski belediye başkanı ve Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu’nun öğrencisi Orhan Karakullukçu ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Prof. Dr. Hatipoğlu, Türkiye’nin 2002 sonrasında yüzde 4 değil yüzde 8 büyüdüğünü belirterek, “Cari açığımız bizi yüzde 8 büyütmüştür. Ama artık bunun sonu gelmiştir ve cari açığı azaltmak gerekir. Türkiye’de mutlaka önce tasarruf yapılmalı, sonra yatırıma geçilmelidir” dedi. Hatipoğlu, Trabzon’un sadece fındıkla büyüyemeyeceğini, mutlaka başka alternatifler bulunması gerektiğini de söyledi. Trabzon’la ilgili anılarını dinleyicilerle paylaşan Hatipoğlu, soruları yanıtladı.

Konferansın ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başta olmak üzere protokol üyeleri Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu’na plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.