DOLAR 32,5911
EURO 34,7789
ALTIN 2498,363
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO’dan BMC Power’a Trabzon’da işbirliği teklifi

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üniversite – sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında Trabzon’a gelen BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur’la görüştü. Başkan Hacısalihoğlu, orta ve ileri teknoloji üretim için projeler yürüttükleri Trabzon’da BMC Power’la da işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, Dr. Osman Dur’a ayrıca Yatırım Adası Projesi’ni de anlattı ve BMC Power’ı bu proje içinde görmek istediklerini vurguladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü ve KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonuyla düzenlenen Üniversite – Sanayi Buluşması toplantısı için Trabzon’a gelen BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur, KTÜ Rektörlüğü’nde sanayi ile ilgili kurumların temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile diğer ilgililer katıldı.

BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur, Anadolu’nun her yerinde katma değeri yüksek projeler meydana getirilmesini istediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Akademisyenlerin sanayide daha fazla yer almasını istiyoruz. Bu yönde sanayi ve üniversiteler arasında bir bağ kurmamız ve işbirliğini güçlendirmemiz gerekiyor. Üniversitelerin halkın ve sanayinin taleplerini, özellikle savunma sanayi projelerini daha fazla göz önüne almalı. KTÜ de ülkemizin köklü kurumlarından birisi. Bu konuda KTÜ ile de ortak çalışmalar yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

“BMC POWER İLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ülkemizin stratejik planına uygun olarak Trabzon’u orta ve ileri teknoloji üretim merkezi yapmak için son yıllarda birçok çalışma yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Teknokent’te kurduğumuz eğitim merkezimizde bugüne kadar 600 mühendise eğitim verdik. Mühendislerimizin katma değer üretecek projelere patent alması en büyük arzumuz. Ayrıca İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatımız da sürüyor. Burada da birçok laboratuvar ve araştırma ünitesiyle kentimize ve ülkemize katkı sağlayacağız. Teknokent’te şu anda kurduğumuz altyapımız ve süren çalışmalarımızı BMC Power ile yapılacak işbirliğinde de kullanmak istiyoruz. Üreteceğiniz ürünlerin tasarım, modelleme, fizibilite çalışmalarını Trabzon’da yapmaya talibiz. Çalışmalarımızda KTÜ’nün de desteğini her zaman gördük.”

“YATIRIM ADASI’NA BMC POWER’I BEKLİYORUZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un orta ve ileri teknoloji konusundaki en büyük projesi olan Yatırım Adası’nın da Arsin ilçesinde dolgu alanına inşa edileceğini vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da Milli Atılım Hamlesi kapsamında 5 mega endüstri bölgesi arasında gösterdiği Yatırım Adası’na BMC Power’i de bekliyoruz. Trabzon, üniversiteleri, yetişmiş mühendisleri, orta ve ileri teknoloji üretim yapacak tesisleriyle bölgesinin ve Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olma yolundadır” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur’a Yatırım Adası projesiyle ilgili bir dosya da sundu ve proje hakkında detaylı bilgiler verdi. BMC Power ile KTÜ arasında savunma sanayi projelerinde işbirliği ve destek protokolü de imzalandı.

Toplantının son bölümünde KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, katılımları nedeniyle BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur ve BMC Power Genel Müdür Danışmanı Dr. Şenol Gülgönül’e plaket takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.