DOLAR 32,5645
EURO 34,9416
ALTIN 2427,652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Meclisinden Afrin harekâtına tam destek

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili olarak, “Bütün Türk milletinin bu harekâtın maddi ve manevi arkasında olduğunu görüyor ve bundan da gurur duyuyoruz” dedi. TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant da, “TTSO olarak her zaman olduğu gibi bugün de terör ve masum insanların katledilmesine karşı kararlı tutumundan taviz vermeyen devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız” ifadesini kullandı.

NALBANT: TTSO KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDA

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant yönetiminde yapıldı. Nalbant, meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve huzuru sağlamak amacıyla Afrin’de bir operasyon yürüttüğünü anımsatarak şunları söyledi:

“Fırat kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı harekâtıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Türk milleti söz konusu vatan olduğu için tek yürek olmuştur. Tamamıyla sınır güvenliğimizin korunması, bölgede tehdit oluşturan terör koridorunun yok edilmesi ve insanlığın başına bela olan terör örgütlerinin kökünün kazınmasını amaçlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle tamamlanacağına, bölgeye barış ve huzurun geleceğine inancımız tamdır. TTSO olarak her zaman olduğu gibi bugün de terör ve masum insanların katledilmesine karşı kararlı tutumundan taviz vermeyen devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Ordumuzun kayıp vermeden zafer haberleriyle dönmesini bütün kalbimizle diliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa, milletimize başsağlığı diliyoruz. Allah Mehmetçiğimizi konusun, şanlı tarihi zaferlerle dolu ordumuzu muzaffer kılsın.”

HACISALİHOĞLU: TÜRK MİLLETİ MADDİ VE MANEVİ OLARAK HAREKÂTIN ARKASINDADIR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı’nın Türkiye’nin birinci gündemi haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Yıllardır ülkemizin terör konusunda çekmiş olduğu sıkıntı had safhaya ulaşmıştır. Yurt içinde terörizme karşı devletimizin aldığı başarılı sonuçlar sonucunda terör örgütleri de ülkemize darbeyi dışarıdan vurmak, ülkemizin güvenliğini ve geleceğini sarsacak hareketlerde ve eylemlerde bulunmak üzere çalışmalar yapmaktadır. Sadece görünürde olan terör örgütleri değil bunların arkasındaki diğer devletler de ülkemizin geleceği konusundaki hasmane tutum ve davranışlarıyla bölgeyi tamamen bir terör örgütü yuvası haline getirmişlerdir. Devletimizin kararlı tutumu ve aldığı karar sonucunda Afrin bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı bu harekât, ülkemizin geleceğini kurtaran bir harekettir. Tam zamanında yapılan bir hareket olduğunu söyleyebiliriz. Bütün Türk milletinin bu harekâtın maddi ve manevi arkasında olduğunu görüyor ve bundan da gurur duyuyoruz. Ülkemizin güvenliği ve ekonomik yönden refahı için sahada terörü yok etme adına, buna bağlı olarak da terör örgütlerini destekleyen devletlerle bu işin son noktaya kadar bitirilmesi hepimizin dileğidir. Teröre tahammül edecek tarafımız kalmamıştır. Şehitlerimiz, maddi kayıplarımız ülkemizin gelişmesinin durdurulmasıdır. Bu bilinçli hareket sonucunda yıllardır ülkemize verilen zayiatın ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bölgede istikrarın olması Türkiye’nin istikrarı anlamı taşır. O bölgelere yapılan ihracatın, üretimi ne kadar attırdığı ve ekonominin ne kadar canlı ve hızlı gelişme içinde olduğu hepimizin malumudur. Dolayısıyla o bölgenin siyasi yönden istikrara kavuşması ülkemizin ekonomik yönden istikrara kavuşması ve tüm sektörlerde gelişen ekonominin sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır.”

Başkan Hacısalihoğlu, “Harekâtın tamamen barış amaçlı olduğunu, o bölgedeki sivil yaşantının titiz şekilde korunması konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne kadar hassas davrandığını hepimiz görüyoruz. Bir ordunun çete savaşı yapması kolay şey değil. Türk ordusu bunda ne kadar başarılı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize geçmiş olsun diyoruz. Her zaman maddi ve manevi olarak arkalarındayız. Gerekirse bize de görev düştüğünde orada olacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

TARIM SİGORTASI KONUSUNDA SUNUM YAPILDI

Meclis toplantısında daha sonra Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, tarım sigortasındaki son gelişmelerle ilgili meclis üyelerine sunum yaptı.

OSB MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ BELİRLENDİ

Trabzon’daki organize sanayi bölgelerinin müteşebbis heyetlerinde yer alacak TTSO meclis üyeleri de Ocak ayı toplantısında belirlendi. Buna göre Beşikdüzü OSB Müteşebbis heyetinde TTSO adına Emin Uludüz ve Cesur Gerigelmez asıl, İbrahim Bayburt ve Fatih Mengüç yedek, Akçaabat Şinik OSB müteşebbis heyetinde M. Suat Hacısalihoğlu, Sadık Atmaca, Selahattin Bektaş ve İsmet Mısır asıl, Serkan Turan, Yusuf Şentürk, İlker Yıldırım ve İbrahim Sertel yedek, Vakfıkebir OSB Müteşebbis heyetinde Şaban Bülbül, M. Tayfun Ataman, Davut Gerigelmez ve Aydın Kamber asıl, Hüseyin Yılmaz, Bahattin Çelik, Rüştü Çakır ve Erdinç Türk yedek üye olarak görev yapacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.