DOLAR 32,3818
EURO 35,0532
ALTIN 2325,958
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ’den Büyük Başarı

tha – TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 2. Dönemi’nde toplamda 1351 proje bilimsel değerlendirmeye alınmış, bu projelerin 240’ı desteklenmiş ve programın bu dönem için desteklenme oranı %17,76 olmuştur. Üniversitenin 32 proje başvurusunda bulunulmuş, desteklenmeye hak kazanan 8 projeyle KTÜ; projeleri desteklenen 89 üniversite arasında 7. sırada yer almış ve %25 desteklenme oranı ile ortalamanın üzerine çıkmıştır.

KTÜ den yapılan 3 proje önerisinin ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.
Üniversite ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi arasında da 7. sırada yer almıştır.


Projeleri desteklenen akademisyenler ve proje ekiplerini tebrik ederek başarılar dilendi.
Desteklenmeye Hak Kazanan Akademisyenlerin
Adı Soyadı Bölümü
Prof. Dr. Hakan ERSOY Jeoloji Mühendisliği
Prof. Dr. İlhan ALTINOK Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
Prof. Dr. İsmail DEĞİRMENCİOĞLU Kimya
Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAŞ Elektrik Elektronik Mühendisliği
Prof. Dr. Ufuk Kemal ÖZTÜRK Fizik
Prof. Dr. Mustafa Fehmi TÜRKER Orman Mühendisliği
Prof. Dr. Kemal HACIEFENDİOĞLU İnşaat Mühendisliği
Doç. Dr. Murat Erdem GÜZEL Moleküler Biyoloji ve Genetik

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.