DOLAR 32,3413
EURO 35,0987
ALTIN 2310,122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un meşhurları Antalya YÖREX’te

Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla yola çıkılan, Yöresel Ürünler (YÖREX) fuarında Trabzon’un meşhur ürünleri sergileniyor.150 bin ziyaretçi hedeflenen fuarda Trabzon standında TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ziyaret etti. Meşhur Trabzon üretimi silahları inceledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin desteği, Antalya Ticaret Borsası’nın organizasyonunda bu yıl 6’ıncısı düzenlenen fuar Anfaş Expo Center’da törenle açıldı. Bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 Kalkınma Ajansı ile 388 firma ürünlerini ve kültürel değerlerini 158 stantta sergiliyor. Fuarı, bu yıl 150 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Törene, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, milletvekilleri ve oda-borsa başkanları, yöneticileri ve firma yetkilileri katıldı.

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu YÖREX’in bir vizyon işi olduğunu, her yıl günden güne daha da büyüdüğünü belirterek ” Bu bir Türkiye projesi. Anadolu’nun ruhu, kimliğini, tüm renklerini burada görebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir tarafı birlik ve kardeşli içinde burada yan yana katı sağlamaktadır. Hem ekonomik hem de sosyal bir başarı hikayesi yazıyorsunuz” dedi.

Yörex’in ilk başladığında 40 il ile temsil edildiğini ancak bugün 68 ile ulaşıldığını ifade eden başkan Hisarcıklıoğlu hedeflerinin 81 ile ulaşmak olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“Bu topraklar müteşebbis yetiştirir ama destekleyip, motive edecek mekanizmalar eksik. Onların, emeklerini, ürünlerini pazara ulaştırmak lazım. Anadolu coğrafyası aslında büyük bir hazine. Adamların bir tane ürünü var, bizim her ilde, ilçelerde sayısız ürünümüz var. Yöresel ürünlerle birlikte nasıl marka olabileceğini görebilirsiniz. Bakınız elimizden kaçan fırsatlar için söylüyoruz, dünyaya laleyi tanıtan biziz ama dünyaya laleyi marka yapan Hollanda. Hollanda  bir tek laleden yılda 1 milyar Avro kazanıyor. Markalaşmanın ilk adımı coğrafi tescildir. Yalnız sistem biraz daha hızlı çalışmalı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra tek tek stantlar gezilerek yöresel ürünler yerinde incelendi. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 11 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.

HISARCIKLIOĞLU TRABZON STANDINDA

TOBB Başkanı M.Rifat Hısarcıklıoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası’nın ortak standını gezdi. DOKA tarafından desteklenen stant da trabzonun yanısıra Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ürünleri de sergilendi. Stantta sergilenen Trabzon üretimi silahlar, Sürmene bıçağı, Trabzon telkârisi ve altın hasırı gibi el sanatı ürünleri yanı sıra Trabzon ekmeği, Akçaabat köftesi gibi ürünlerin dünya standartlarında meşhur ürünler olduğunu dile getirdi. Heyeti TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Genel Sekreter Hakan Gürhan yanı sıra bölge oda ve borsa başkanları karşıladı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.