DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Ciddi Azınlık Sorunu

Devletler,kendi geleceklerini daha güvene alabilmek için,sık sık planlar yaparlar.
Oluşabilecek her ihtimali göz önüne alarak,daha sağlıklı ortamları kendi milletine sunma gayretinde olan ülkelerin geleceklerinde asla tereddüt oluşmaz.
Öylede olmalıdır, yapılabilecek en küçük bir hata telafisi mümkün olamayacak sorunlar doğurur.
Bu özellikleri bünyesinde uluşturamayan irili ufaklı, küçüklü büyüklü tüm ülkeler malesef bu ciddi kaygıyı yaşarken, ülkemizde, yani Türkiye’de bugün oluşturulan azınlık aşırılığı hat sahfadadır.
Türkiye’nin hemen her vilayetine, bilinçsizce alınan yabancılar,telafisi çok kötü sonuçları bugün ortaya koyduğu gibi, yarın daha tehlikeli boyutu ile muattap olacağımızı ifade etmek istiyorum.
İç savaş paronayasıyla Türkiye’ye göç ettirilen, getirtilen Afganlı ve Suriyeli göçmenler ciddi sorunlar oluştururken, Trabzon’da bu ortamın çok daha tehlikeli boyutlarda olduğunu gözardı etmemeliyiz.
Ciddi bir vakaya sahne teşkil eden, Suriyeli ve Afganlı tüm mültecilerin zaman geçirmeden ülkelerine göndermek gerekmektedir.
Sürekli çoğalan, doğurganlık ortamını hiç gözetmeyen bu azınlık, mülteci adı altındaki guruplar, hergeçen günde kendi işyerlerini açarak bu büyük tuzağı daha bir göz önüne sermektedirler.
Bugünkü siyasi oluşumun, ciddi yanlışı olarak karşımızda duran bu tehlikeyi görmezlikten gelen,en aşağıdakinden,en yukarıdakilere kadar herkesi,bu tehlikeyi gözönüne almalarını,kendi halkının geleceğini tehlikeye atmadan biran önce göçmen idaresini harekete geçirerek, bütün Suriyeli ve Afganlı mülteci veya sığınmacı adı altındaki herkesin geri gönderilmesinin sağlanması gerektiğini belirtmek istiyoruz.
Her Trabzon’lunun öncelikli isteği olan bu durumun daha çok tehlikeli duruma gelmeden gereğinin yapılarak, halkın güvende olmasının teminini biran önce yapmaları temennilerimizle.

Nevzat Yılmaz
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.