DOLAR 32,3296
EURO 35,0416
ALTIN 2279,463
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

19 Mayıs

VAROLUŞ GÜNÜ 19 MAYIS 1919

         Nasıl ki milletlerin tarihe mal olan yaşantılarını tarihler dile getiriyorsa, yine tarihe mal olan kişilerin üstünlüklerini de tarihler yazar. Bu cümleden olarak dünya tarihlerine özellikle kahramanlıklarıyla bütün devlet adamlarıyla pek çok Türk dehası atalarımız gelmiştir ki bunlar yalnız bizim iftiharımız, gururumuz olarak kalmayıp, tüm dünyanın taktir payesine ulaşmış büyüklerimizdir.

Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmaya yüz tuttuğu, tüm milletin için için ağladığı, istiklal ve vatan kaygısıyla harap olduğu günlerde Mustafa Kemal, yurdu işgal eden düşmanlara karşı ortaya çıktı. Hazırladığı Kurtuluş programını milletine sunmak, birlik ve beraberliği yeniden sağlamak, son derece imkansızlıklar içinde kurtuluş çarelerini beraberce tespit etmek maksadıyla 19 Mayıs 1919 da Samsun’a gelerek büyük ve şanlı geleceğin ilk mutlu hareketini başlatırken 23 Nisanların, 30 Ağustosların ve 29 Ekimlerinde ilk zafer tohumlarını atmış oluyordu. İşte büyük Atatürk’ün yüceliği, üstün liderliğiyle, ulusu için yapacağı görevin en şanlısı en manalısı, en büyüğü, en güzeli böyle başlıyor ve sırayla elde edilen zaferler başarılar birbirini takip ediyordu.

Önde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkasında Kahraman Türk Ulusu, Türk mucizesinin evrensel meşalesiyle cihana mal olan destanlar yaratıyor, böylece vatan düşmandan arındırılıyor ve neticede aziz şehitlerimiz ve kanlarıyla sulanmış sınırlarımız yeniden çiziliyordu. Türk Gençliği bu anlamlı bayramını kutlarken büyük asker ve devlet adamı, Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yadeder, vatanın İstiklali ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.