DOLAR 32,3402
EURO 35,0865
ALTIN 2240,312
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Girişimci Kadınlar Üretimlerini Satışa Sundular

tha – İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi 18 ilçedeki üyeleri ile birlikte açtıkları sergide üretimlerini satışa sunarak emeklerini katma değere dönüştürdüler.

İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Trabzon Forum AVM işbirliğinde 18 -19 Haziran tarihleri arasında açılan sergide Trabzon’daki 18 ilçeden kırsal alanda kadınlarında katılım sağladığı bireysel, el emeği göz nuru ve organik ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Kastan Kadınların girişimci ruhlarını keşfederek üretim hayatı içinde yer almalarına, kendi ürünlerinin satışlarını gerçekleştirerek insiyatif sahibi olmalarını hedeflediklerini belirtti. Kastan, “Aile içi sosyo-ekonomilerinin artmasına ve aynı zamanda her ilçenin kadınları tarafından üretimlerinin marka değeri kazanmalarına destek sağlayacağız. “dedi.

Dezavantajlı konumdan üretici konuma gelecek olan kadınlar ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vungulayan Kastan şöyle devam etti. “Bu nedenle yerel yaşamda üretim ilişkileri aynı döngü üzerinde hareketini önleyerek ulusalda network ve insan kaynağı sağlarken üretecekleri ürünlerle bulundukları bölgelerdeki kadınlara geleceğe yönelik örnek de olacaktır. Kendini ifade etme olanağı bulamamış üretici kadınların üretim ağına katılması, öz güven kazanarak bireysel olarak ürettiklerini sunma imkanı bulmasını sağlayarak üretim ilişkilerinin çeşitlenmesinde örnek bir çalışma olacaktır.”

Kooperafif Yönetim Kurulu Üyesi Fuar Organizasyon Sorumlusu Neslihan Çorak da sergide yola çıkış nedenlerinin, Trabzon’un ilçelerinde bulunan girişimci ruhlu kadınların birbirinden destek alarak öz güven kazanmalarına ve kadınlarımızı üretime dahil ederek entegrasyonel biçimde sürdürülebilir çalışma ağının bir parçası olmalarına zemin hazırlamak olduğunu ifade etti. Çorak, “Bunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara her alanda destek olan belediye başkanlarımız ile çalışmalarımızı planlayarak kadınların aktif üretimde kamu, STK ve özel sektör işbirlikleri ile dirsek teması sağlayarak oluşturduk Yıllardır kadının sorunları girişim ve üretim alanında benzeşmektedir.

Buradan hareketle yer dinamiklerini göz önünde bulundurarak pandemi kurallarına uygun örnek fuarların oluşturulması ve oluşturulacak pazar payından kadınların iş birliği içinde faydalanması önem taşıyacaktır. “dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.