DOLAR 32,5292
EURO 34,9842
ALTIN 2435,534
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Eğitimde Bilimin Aydınlığı

tha – HER BAŞARI BİR SONRAKİNİN YOLUNU AÇMAK İÇİNDİR

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROGRAMI kapsamında desteklenen ve TRABZON İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “DÜNYAMIZIN KARA KUTUSU KUTUPLAR, BİLİMLE AYDINLANIYOR” Projesi iki aşamalı olarak gerçekleşti.

Projenin nihai amacı, liselerde öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere gençlerin Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda merak uyandırmak, bilimsel çalışmalar yapmaları için teşvik ederek yapılacak nitelikli çalışmalarla ülkemizin uluslararası alanda öncü ülkelerden biri haline gelmesinde katkı sunmaktı.

Proje ekibinde Antarktika Bilim seferlerine katılmış ve TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsünde görev yapmakta olan uzman ve akademisyenler bulunmaktaydı.

20 İL 28 BRANŞ

Projeye 49 farklı ilden toplam 238 başvuru yapıldı. Belirlenen kriterler çerçevesinde ülkemizin her bölgesinden temsilen 20 farklı ilden 28 lise branşından öğretmen eğitimlere katıldı.

09-13 Ekim 2022 tarihleri arasında Düzköy Doğa Kampı alanında gerçekleştirilen etkinlikler, 14 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen TÜNİTAK MAM ve Tuzla Kutup Bilim Evi Gezisiyle tamamlandı.

BİLİM VE SANAT İÇ İÇE

Proje kapsamında Trabzon İl MEM koordinatörlüğünde ulusal resim yarışması da düzenlenmiş olup yoğun bir katılımla yarışma süreci de tamamlandı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü aynı zamanda Antarktika’daki araştırma seferleri ekip lideri Prof. Dr. Burcu ÖZSOY katılımcı öğretmenlerle gerçekleştirdiği etkinlik sonrasında hediyeler takdim ederek projeyi çok önemsediğini ve farkındalık yaratan öncü bir çalışma olduğunu belirterek Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.